torek, 25. maj 2021

MEPI pustolovska odprava

9 devetošolcev OŠ Frana Kranjca Celje je uspešno zaključilo dvodnevno MEPI pustolovsko odpravo "PO CELJSKEM" (21.-22. 5. 2021)

Klikni na fotografijo za povečavo ...
V dveh dnevih so prehodili 25 km in prenosili težke nahrbtnike s šotori, hrano, posodo, gorilniki... od Železniške postaje v Šentjurju do Resevne, Svetine, Pečovniške koče, kjer so si postavili tabor. Skuhali so si toplo večerjo, postavili ogenj, spekli hrenovke, kruh in se družili, se igrali družabne igre, prepevali, zabavali, ... Drugi dan so pospravili tabor kot, da jih tam ni bilo. Skuhali so si topel obrok ter pot nadaljevali čez Tolsti vrh, 834m, po grebenu do domačije Ivankovič pod Vipoto, do čistilne naprave v Tremerjih in ob levem bregu Savinje do cilja odprave - gasilskega doma v Zagradu. Vreme jim je bilo naklonjeno.
Udeleženci so v analizi povedali, da bi še hodili, da bi bili dlje v taboru in da so se odlično imeli. Med seboj so sodelovali, pomagali šibkejšemu pri prenašanju šotorov in težjih bremen ter povedali, da jim v sedanjem času manjka preprostega druženja. Super, da imamo MEPI, ravnateljico in učiteljice, ki podpirajo projekt!
Ocenjevalka odprave Barbara Petan, spremljevalka Mateja Štor in vodja odprave Metka IrgoličBegunjščica

Begunjščica

nedelja, 20. junij 2021

Slike iz pohoda v galeriji

BEGUNJŠČICA

BEGUNJŠČICA

sobota, 19. junij 2021

Vabilo na pohod

RAZPIS I Tabori v organizaciji alpinističnih klubov in odsekov 2021

RAZPIS I Tabori v organizaciji alpinističnih klubov in odsekov 2021

četrtek, 17. junij 2021

Zaradi omejitev pri izvedbi alpinističnih akcij v preteklem letu želi KA spodbuditi alpinistične odseke k organizaciji plezalnih taborov doma in v tujini. Zato bo KA odsekom, ki bodo v letu 2021 organizirali plezalne tabore, povrnila del stroškov. Dodatno bodo nagrajeni tabori, ki bodo organizirani s strani dveh ali več odsekov.

KA bo za organizacijo taborov alpinističnih odsekov namenila 7.500 €.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja