Prikazano: 1 - 20 od 528 zapisov

SLOVENSKA OBALA

SLOVENSKA OBALA

Prehodili smo del Slovenske obale in sicer:

Sečovlje - Portorož - Piran - Fiesa - Strunjan.

Več fotografij na fb strani.

foto: Bojan - Anica Leskovšek, Bojan Trkaj in naključna oseba.

sobota, 16. februar 2019

GOLTE - SMREKOVEC

GOLTE - SMREKOVEC

Spominski pohod Dušana Krajca

03. februar 2019

foto: Franc Šinko in naključna oseba
nedelja, 3. februar 2019
AO

V led na Jezersko

Peter Robič (AO Grmada) in Gregor Knez (AO Matica) v Spodnjem in Zgornjem Ledinskem slapu.Z Gregorjem sva se spoznala pred približno šestimi leti, ko sva še kot tečajnika plezala na plastiki v športni dvorani v Sevnici.
Srečevala sva se po plezališčih in se dogovarjala za plezanje; nazadnje pred kratkim v Tamarju, kjer sva se končno navezala in splezala kratek slap.
To morva kmalu ponovit, sva si rekla; in res, zadnji dan v januarju se odločiva za Ledinca na Jezerskem. Zaradi snega sva z avtom prišla le do zadnje kmetije in od tam nadaljevala peš. Do tovorne žičnice je šlo hitro, v pol ure, naprej pa ni bilo več gazi, tako da sva jo po Lovski poti utirala sama. Bližje kot sva bila slapu, več je bilo snega, tako da sva do vstopa potrebovala še dodatni dve uri. Odločila sva se da bova plezala brez nahrbtnikov in se na koncu spustila nazaj. Spodnji Ledinski slap je imel dovolj ledu, največjo težavo je pri plezanju predstavljal nalepljen sneg na ledu, ki je precej popestril zadevo, še posebej v vertikali. Po 2,5 ure nama je uspelo splezati na vrh prvega slapa. Spustila se je megla, začelo je močneje snežiti...a to naju ni ustavilo in sva seveda nadaljevala z gaženjem naprej in se po debeli uri le prebila do Zgornjega Ledinskega slapa. Težavnost je bila zaradi manjše naklonine manjša kot spodaj, tako da sva bila v eni uri oba na vrhu. Takoj sva pričela s spusti; na dotrajana sidrišča, ledni stebriček, abalake... V dobri uri sva bila pri nahrbtnikih, si privoščila čaj in sendvič, pospravila opremo in se odpravila v dolino. Pot navzdol ni bila naporna, tako da sva se še pred temo odpeljala proti domu.
Celotna tura je bila fizično in psihično precej naporna, vendar sva oba zelo uživala v neokrnjeni naravi in miru, visoko med gorami.

                                                                                                                                                                                                        PeRo
sobota, 2. februar 2019
AO

LEDNI TEČAJ TAMAR/PRISOJNIK 26-27.1.2019

Zadnji vikend v januarju je bil namenjen lednemu tečaju na gorenjskem. V soboto ob 5:30 je bil odhod iz Celja proti Tamarju, kjer je potekal prvi dan. Vježbali smo ledno tehniko kot je izdelava sidrišča, abalaka, nameščanje lednih vijakov, spust na enem lednem vijaku in pa osnov gibanja pri lednem plezanju. Nedelja je bila kljub vremensko manj prijaznemu dnevu aktivna na slapovih pod Prisojnikom, saj so bili odlično izhodišče od koče na Gozdu, kjer je bilo rezervirano spanje. Vseh klajmberjev je bilo 15. Nekateri so si privoščili vikend paket, drugi pa krajši oddih v soboto oz. nedeljo. Led je prebit, tako da samo vježbajmo dalje... :) 

Slapovi Tamar                                 Prisojnik
* Sveča                                          * Srednji 
* Skriti (nad votlino)                       * Centralni
* Centralni                                     * Desni
* Desni                                          * Slap pod Hudičevim žlebom
* Zadnji  
* Slap ob poti                                 

V imenu tečajnikov, hvala vsem za podano znanje
 
                                                                                                        Saša Podpečan
sobota, 26. januar 2019

8. pohod Gostilne Kmetec in PD Grmada Celje

Nekaj članov PD Grmada, se je udeležilo 8. pohoda  gostilne Kmetec. Pohod so vodili vodniki PD Grmada.

Zbrali smo se pred gostiščem ob 17 uri, nadaljevali z pohodom v smeri Osenca - KS Zagrad / okrepčilo z toplim napitkom / in po Pelikanovi poti nazaj na izhodišče. Pohod je bil zelo dobro organiziran, voden, na koncu smo bili deležni domačih kolin gostišča Kmetec. Preživeli smo prijeten večer v dobri družbi pohodnikov / bilo nas je okoli 90 /. Tudi zapeli in zaplesali smo.

foto: Bojan leskovšek / posnetki z gsm/.
sobota, 26. januar 2019

VINCEKOV POHOD 2019

VINCEKOV POHOD 2019

Udeležili smo se pohoda dne 20. januar 2019.

foto: Bojan Trkaj in naključne osebe.
nedelja, 20. januar 2019
VO

OSANKARICA

41. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA

                           OSANKARICA

12. januar 2019

foto: Bojan Trkaj
sobota, 12. januar 2019

RESEVNA

Pohod po OBRONKIH CELJA 06. januar 2019

RESEVNA

Opoke - Krajnčice - Resevna 

Na fotografiji del skupine pohodnikov na Resevno /.

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 6. januar 2019
AO

Slapovi v Dolomitih (25. - 29. 12. 2018)

Tokrat sva šla "talarje" razbijat stran od udobja domačega doma ali božiček nama je prinesel led.

Nastanjena sva bila v apartmajih HoferHof, ki so bili odlično izhodišče za najine plezalne cilje. Na tem mestu zahvala načelniku Mateju Arlu za informacije in pomoč pri logistiki.

Razmere so bile odlične, tako da je vsaj eden od naveze vriskal, temperatura ravno pravšnja, navez v slapih pa ravno dovolj, da smo se uspešno razporedili po linijah in izmenjali mnenja. 

Kakor je bilo opaziti sva bila edina Slovenca in sva nedvomno
izstopala med plazalci z improvizirano izdelavo kaveljčka za abalaka, številom preplezanih slapov ter vrste naveze.

Srečno in varno v 2019,
Leon in Maja!
četrtek, 3. januar 2019
AO

Tečaj drajtulinga v Mlakah

V nedeljo (16.12.2018) je pod okriljem AO Grmada Celje potekal tečaj drajtulinga v Mlakah, ki ga je vodil Peter Robič. Pridružili so se tudi mlajši člani AO Matica Celje.
Nekateri so se prvič spoznali s tem načinom plezanja, drugi pa so lahko pod budnim očesom izkušenih članov dodatno izpilili tehniko.
Prisotnih je bilo 21 znanja željnih. Večina se je udeležila tudi družabnega dela, ki je sledil tečaju.
ponedeljek, 17. december 2018

ZG. RAZBOR - SLEME / Andrejev dom na Slemenu 1086 m /

Zaključni izlet

Avtobus zvestobe

sobota, 08. december 2018

foto: Breda Šter in Davorka Lamut
nedelja, 9. december 2018
AO

Zaključek sezone 2017/2018

Za tako aktiven odsek kot je naš, se spodobi, da se ob koncu sezone skupaj še enkrat poveselimo ;)
Zbirno mesto je bila planinska koča na Grohotu. Po jutranji (bolj dopoldanski) kavici se nas je večina odpravila proti vrhu Raduhe. Štirje najbolj pridni pa so šli plezat v severno steno Male Raduhe. Maja in Leon sta plezala ZZ, Marko in Marko pa Zagorčevo (in naslednji dan še Kamin pri Durcah). Zvečer smo se vsi skupaj zopet srečali na koči, kjer smo se zabavali do jutranjih ur!
sobota, 1. december 2018
AO

TABOR AŠ VIPAVA

V soboto zjutraj 17.11.2018, smo se člani AO Grmada odpravili na tabor v Vipavo. Vseh skupaj se nas je zbralo 14, od tega šest tečajnikov. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je plezala v Čavnu (Mala Gora), Krvavo smer, druga skupina pa v stenah Gradiške ture ( sektorji Trikot, Oltar in Steber). V soboto je bilo v Čavnu precej vetrovno, zato smo v nedeljo vsi skupaj plezali po sektorjih plezališča pod Gradiško turo. Za nekatere tečajnike je bilo to prvo več raztežajno plezanje. Prav tako smo imeli možnost osvojenega znanja, ki si ga pridno pridobivamo na teoriji, izkusiti še v praksi. Vadili smo vozle, "abzajl", postavljali štante, zabijali kline in še marsikaj. Pika na i, pa je bilo večerno druženje ob zvokih kitare v vasi Vrhpolje, kjer smo pokušali dobrote Vipavske doline.
V imenu tečajnikov se zahvaljujem vsem članom za trud in podano znanje, ki nam bo poleg vonja po žlahtni kapljici in sveže pečeni krači, še dolgo ostal v lepem spominu. 

                                                                                                                         Saša Podpečan
nedelja, 18. november 2018
VO

MARTINOV POHOD

MARTINOV POHOD

po deželi cvička

10. november 2018

foto: Bojan Trkaj
sobota, 10. november 2018

RUDNICA

Fotografije Pohod po obronkih Celja

RUDNICA

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 4. november 2018
AO

Izpiti AŠ Grmada Celje 2018

Dvakrat se obrneš in je leto naokrog. 
Z vpisom novih tečajnikov v alpinistično šolo smo se tudi prejšnje generacije zavedele, da bo potrebno vse naučeno potrditi, ponoviti in preizkusiti. 
Zbrali smo se v torek 16.10.2018 v prostorih PD Grmada in odpisali pisne preizkuse in zbrali smo se še enkrat v nedeljo, 21.10.2018, na Pečovniški koči nad Celjem na praktičnem izpitnem delu.
Nedeljski dan je bil meglen, mrzel, vetroven in deževen. V gostoljubju Pečovniške koče smo razmišljali ali bi sploh šli v skalo ali bi pa bi manevre raje opravljali na suhem pod kozolcem tamkajšnje koče.
Veseli me, da smo na komando odšli globlje v gozd v skalo, saj je vse skupaj izpadlo bolj pristno. Nekje na pol poti opravljanja preizkusov nas je celo obiskalo sonce in vztrajalo z nami do konca.
Praktični del je vseboval: športno plezanje, formiranje naveze in plezanje, spust po poškodovani vrvi, samoreševanje ter reševanje padlega in obvladovanje vozlov ter sidrišč.

Minuli preizkusi za nikogar niso končno dokončni - opravljeni ali ne, situacije v gorskem svetu ali pa v življenju so nepredvidljive in variabilne. Premica učenja se nadaljuje, saj prihaja zima in z njo zimska, ledna in ledeniška tehnika. Če bo letošnja zima kaj podobna pretekli, pa bo potrebno nabrati tudi ogromno kondicije za gaženje v izvidnice. 

V imenu vseh udeležencev velika zahvala vsem glavnim akterjem AO Grmada Celje za vzpodbudo, podano znanje, napotke, marsikdaj pa tudi nesamoumevno potrpežljivost.
Maja
torek, 30. oktober 2018
VO

Virnikov Grintovec 1654 m

Foto: Breda Šter in Bojan Trkaj
sobota, 20. oktober 2018
AO

Kondicijska tura z novimi tečajniki

Lovska pot na Krofičko in prečenje grebena Travnik-Ute. Nato preko Movznika nazaj na izhodišče.
nedelja, 14. oktober 2018
VO

18. Kostanjev pohod in piknik

Fotografije:

18. Kostanjev pohod in piknik

sobota, 13. oktober 2018

foto: Bojan Leskovšek in Metka Irgolič / skupinska fotografija otrok pred Pečovniško kočo /.


Več fotografij na fb strani PD Grmada Celje.


sobota, 13. oktober 2018

GOLTE

POhod po OBRONKIH CELJA

           G O L T E 

     07. oktober 2018

foto: Jurij Rovere
nedelja, 7. oktober 2018
Prikazano: 1 - 20 od 528 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije