Prikazano: 1 - 20 od 544 zapisov
VO

GRMADNIKI na kupu

Srečanje članov PD Grmada Celje

foto: Bojan Leskovšek
nedelja, 2. junij 2019

ERMANOVEC, foto Breda Š.

foto: Breda Šter
ponedeljek, 20. maj 2019
VO

ERMANOVEC, foto Bojan T.

ERMANOVEC - Koča na Ermanovcu - Bevkov vrh

foto: / del skupine / Bojan Trkaj
nedelja, 19. maj 2019

ERMANOVEC, foto Pero R.

foto: Pero Ribarič
sobota, 18. maj 2019
AO

Paklenica pomlad 2019

Člani AO Grmada smo se v spomladanskem času od 25. do 28. aprila odpravili v že "tradicionalno" Paklenico. V skali, ki zaradi svoje kompaktnosti ponuja prečudovito plezanje, smo "zlezli" kar nekaj dolgih smeri. 

Celotna ekipa je delovala povezano, zato smo tako v steni, kot tudi pri medsebojnemu druženju ob večerih, preživeli res prijetne in nepozabne trenutke. 

Vikend v Paklenici je minil prehitro. Občutki so dobri, pozitive pa na pretek, kar pomeni, da bo zadevo potrebno ponoviti ... Čimprej!
petek, 3. maj 2019
VO

OTLIŠKO OKNO

OTLIŠKO OKNO

Pohod Velikonočni ponedeljek

foto: Bojan Trkaj in naključna oseba.
ponedeljek, 22. april 2019
VO

POHOD PO POTEH CELJSKIH GROFOV

17. Tradicionalni pohod

PO POTEH CELJSKIH GROFOV

13. april 2019

foto: Bojan Leskovšek
sobota, 13. april 2019

Planinski dom VELIKONOČNICA 550 m foto: Bojan Leskovšek

Izhodišče pred OŠ Zgornja Kostrivnica - Planinski dom na Boču 698 m - Planinski dom Velikonočnica - krožna pot do izhodišča.

Več fotografij na fb strani PD Grmada.

Foto: Bojan Leskovšek
nedelja, 7. april 2019

Planinski dom VELIKONOČNICA 550 m, foto: Bojan Trkaj

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 7. april 2019

Pečovniška koča na Grmadi 620 m - NEKAJ SE DOGAJA ....

NEKAJ SE DOGAJA ...

foto: Davorka Lamut
sobota, 6. april 2019
AO

Turnosmučarski tabor 2019

Letošnji tabor smo prilagodili slabim snežnim razmeram v nižjih predelih. Da ne bi rabili nositi smuči smo iskali lokacije z višjim izhodiščem, ki pa kljub temu ponujajo vzpone z okoli 1500m višincev. Šli smo v hribe nad Zirknitztal v skupini Goldberggruppe in našli kar smo iskali. Nabralo se nas je za en avto, tudi letos zdaj že tradicionalno s kakšnim pridruženim članom AO Celje Matica. Zaradi visokih temperatur smo vstajali že ob 5:15 in se vzpenjali po še trdi podlagi, ki se je počasi mehčala, smučali pa po uživaškem gnilcu. Ker smo bili hitro nazaj v dolini nam je ostalo še veliko časa za hidracijo, za kar je do decilitra natančno poskrbel Sašo. Smučali smo s Sandkopf 3090m, Roter Mann 3097m in Weissseekopf 2908m.
nedelja, 24. marec 2019
VO

DELOVNA AKCIJA

DELOVNA AKCIJA

Pečovniška koča na Grmadi - urejanje okolice, saditev v cvetličnem parku ...

23. marec 2019

foto: Breda Šter
sobota, 23. marec 2019
VO

ČIČARIJA

ČIČARIJA 

Zagrad - Ovčji pašniki - Velika vrata - Zagrad

foto: Bojan Trkaj in Breda Šter
sobota, 16. marec 2019

Sv. TOMAŽ 444 m

foto. Bojan Leskovšek
nedelja, 3. marec 2019
VO

REDNA LETNA SKUPŠČINA PD GRMADA

REDNA LETNA SKUPŠČINA

PD GRMADA CELJE

DOM NA SVETINI

01. marec 2019  foto: Bojan Leskovšek
petek, 1. marec 2019
AO

Zimski tabor 23. in 24.2.2019

SPET SMO BILI PRIDNI!
....Pretekli vikend 23.2. in 24.2.2019 smo se sončili v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp. V sklopu zimskega tečaja smo soboto namenili za učenje raznih tehnik kot so: izdelava prečnega sidrišča s cepinom, sidrišče za spust v snegu na dva cepina, z gobo, varovanje prvega, drugega, hoja z derezami, prerez snežne odeje, zaustavljanje s cepinom, uporaba plazovnega trojčka, reševanje zasutega in še marsikaj. Po zaključku sta bila Tomo in Tadej med bolj pridnimi in skočila še na sončni zahod na Ledinski vrh. Večer smo zaključili v domu na Okrešlju, kjer smo se ob zvokih kitare družili pozno v noč. To so tisti trenutki, ki aktiven in poučen dan zaključijo s "češnjo na torti". Nedelja pa je bila namenjena, da smo sobotno znanje preizkusili še v praksi. Vsak malo po svoje, vsak s svojim... plezali smo grape v Mrzli gori, Križu. Skratka vikend smo maksimalno izkoristili. Se že veselimo naslednjega :)                                                                                                                                                                                      Saša Podpečan
sobota, 23. februar 2019

SLOVENSKA OBALA

SLOVENSKA OBALA

Prehodili smo del Slovenske obale in sicer:

Sečovlje - Portorož - Piran - Fiesa - Strunjan.

Več fotografij na fb strani.

foto: Bojan - Anica Leskovšek, Bojan Trkaj in naključna oseba.

sobota, 16. februar 2019

GOLTE - SMREKOVEC

GOLTE - SMREKOVEC

Spominski pohod Dušana Krajca

03. februar 2019

foto: Franc Šinko in naključna oseba
nedelja, 3. februar 2019
AO

V led na Jezersko

Peter Robič (AO Grmada) in Gregor Knez (AO Matica) v Spodnjem in Zgornjem Ledinskem slapu.Z Gregorjem sva se spoznala pred približno šestimi leti, ko sva še kot tečajnika plezala na plastiki v športni dvorani v Sevnici.
Srečevala sva se po plezališčih in se dogovarjala za plezanje; nazadnje pred kratkim v Tamarju, kjer sva se končno navezala in splezala kratek slap.
To morva kmalu ponovit, sva si rekla; in res, zadnji dan v januarju se odločiva za Ledinca na Jezerskem. Zaradi snega sva z avtom prišla le do zadnje kmetije in od tam nadaljevala peš. Do tovorne žičnice je šlo hitro, v pol ure, naprej pa ni bilo več gazi, tako da sva jo po Lovski poti utirala sama. Bližje kot sva bila slapu, več je bilo snega, tako da sva do vstopa potrebovala še dodatni dve uri. Odločila sva se da bova plezala brez nahrbtnikov in se na koncu spustila nazaj. Spodnji Ledinski slap je imel dovolj ledu, največjo težavo je pri plezanju predstavljal nalepljen sneg na ledu, ki je precej popestril zadevo, še posebej v vertikali. Po 2,5 ure nama je uspelo splezati na vrh prvega slapa. Spustila se je megla, začelo je močneje snežiti...a to naju ni ustavilo in sva seveda nadaljevala z gaženjem naprej in se po debeli uri le prebila do Zgornjega Ledinskega slapa. Težavnost je bila zaradi manjše naklonine manjša kot spodaj, tako da sva bila v eni uri oba na vrhu. Takoj sva pričela s spusti; na dotrajana sidrišča, ledni stebriček, abalake... V dobri uri sva bila pri nahrbtnikih, si privoščila čaj in sendvič, pospravila opremo in se odpravila v dolino. Pot navzdol ni bila naporna, tako da sva se še pred temo odpeljala proti domu.
Celotna tura je bila fizično in psihično precej naporna, vendar sva oba zelo uživala v neokrnjeni naravi in miru, visoko med gorami.

                                                                                                                                                                                                        PeRo
sobota, 2. februar 2019
AO

LEDNI TEČAJ TAMAR/PRISOJNIK 26-27.1.2019

Zadnji vikend v januarju je bil namenjen lednemu tečaju na gorenjskem. V soboto ob 5:30 je bil odhod iz Celja proti Tamarju, kjer je potekal prvi dan. Vježbali smo ledno tehniko kot je izdelava sidrišča, abalaka, nameščanje lednih vijakov, spust na enem lednem vijaku in pa osnov gibanja pri lednem plezanju. Nedelja je bila kljub vremensko manj prijaznemu dnevu aktivna na slapovih pod Prisojnikom, saj so bili odlično izhodišče od koče na Gozdu, kjer je bilo rezervirano spanje. Vseh klajmberjev je bilo 15. Nekateri so si privoščili vikend paket, drugi pa krajši oddih v soboto oz. nedeljo. Led je prebit, tako da samo vježbajmo dalje... :) 

Slapovi Tamar                                 Prisojnik
* Sveča                                          * Srednji 
* Skriti (nad votlino)                       * Centralni
* Centralni                                     * Desni
* Desni                                          * Slap pod Hudičevim žlebom
* Zadnji  
* Slap ob poti                                 

V imenu tečajnikov, hvala vsem za podano znanje
 
                                                                                                        Saša Podpečan
sobota, 26. januar 2019
Prikazano: 1 - 20 od 544 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije