Prikazano: 1 - 20 od 692 zapisov
AO

Martinov tabor v Vipavi 2023

Na Martinov vikend, 11. in 12. novembra, smo imeli tabor v Vipavi, kjer je bil poudarek na uvajanju tečajnikov v plezanje večraztežajnih smeri. 
Tabora se je udeležilo 11 tečajnikov, zaradi tega je bila pomoč naših izkušenejših članov več kot dobrodošla. Namreč zaradi njih je tabor potekal tekoče in tako so lahko vsi novi kandidati za člane našega odseka izkusili plezanje dolgih smeri.
Po končanem plezanju je sledila analiza dneva ter dogovor o planih za naslednji dan. Nato pa si nas je večina popestrila večer z obiskom lokalnega martinovanja v Vipavski kleti, kjer smo se še bolje spoznali.
V nedeljo smo ponovno formirali naveze ter do zgodnjega popoldneva ponovno okupirali stene nad Gradiščem, nato pa z novili izkušnjami odrinili proti domu.
Gašper
četrtek, 30. november 2023
VO

Martinov pohod Emino-Virštanj

Slike iz pohoda
nedelja, 12. november 2023
VO

Pohod po trških mejah Laškega

Slike iz pohoda
sreda, 8. november 2023
VO

Kočevski rog

Slike iz pohoda
nedelja, 29. oktober 2023
AO

Kondicijsko-spoznavna tura z novimi tečajniki (2023)

Kondicijsko-spoznavna tura z novimi tečajniki (2023)
Prvotni plan v Julijcih nam je odneslo poslabšanje vremena na zahodu, tako da je smo na brzino preklopili na plan B v lokalnih hribih. Podali smo se na Križevnik iz Robanovega Kota. Nanj smo se povzpeli mimo partizanske bolnišnice, sestopili pa čez Belšekovo planino pod steno Turnice.
Kot je že v navadi, je turo vodil Jager. Tako pri vzponu kot pri sestopu je držal konstanten tempo, ki ni dopuščal pretiranega ustavljanja za malico ipd. Kljub temu so tečajniki stisnili zobe in premagali vse prepreke brez večjega pritoževanja. Le tu in tam se je slišala kakšna pridušena kletvica ;)
Sledila je še večerja v Lučah, kjer so tečajniki enoglasno potrdili, da je bila izbira ture več kot primerna. Hvala Jagru za še eno lepo turo, ki se je sami verjetno ne bi lotili.
nedelja, 22. oktober 2023
VO

Kostanjev pohod

Slike iz pohoda
nedelja, 15. oktober 2023
AO

Tabor Karnijske Alpe

Tabor Karnijske alpe

Ta vikend (29. 9.–1. 10. 2023) smo izkoristili lepe dneve, ki se nam počasi iztekajo. Ideja je bila, da gremo nekam, kjer še nismo bili. Tako je padla odločitev, da gremo nam razmeroma blizu v Avstrijo, Karnijske alpe. Okolica je res lepa, možnosti za plezanje in tudi drugih aktivnosti pa veliko. 

V soboto smo se razdelili na dve ekipi. Dve navezi sta šli plezat v steno na Große Kinigat, drugi dve navezi pa v Porze. Stene so po večini vse navrtane s svedrovci (S2), saj bi bilo varovanje na klasični način precej oteženo. Za nedeljo smo po težki noči spremenili plane in šli plezat v Pal Piccolo. Zlezli smo še vsak eno smer in zaključili tabor na s sončkom obsijanem skupnem štantu. 

Fajn je blo, drgač ne more bit! Pa še kdaj …

torek, 3. oktober 2023
VO

Košutica

Slike iz pohoda
ponedeljek, 2. oktober 2023
MO

Delovna akcija markacistov na Dleskovški planoti

Slike iz delovne akcije

Na naši poti pot Velikim vrhom smo obrezovali ruševje.
nedelja, 30. julij 2023
MO

Delovna akcija markacistov na poti I. celjske čete

Na poti I. celjske čete, od Teharske ceste do spomenika, smo postavili nove smerne table, obnovili stare markacije in dodali nove, obrezali smo podrastje.
torek, 25. julij 2023
VO

Rogla

Slike iz pohoda
sobota, 15. julij 2023
MO

Delovna akcija markacistov

Slike iz delovne akcije markacistov
sobota, 15. julij 2023
AO

Tabor Raduha

Prejšnji konec tedna (23. do 24. junij) se nas je 8 članov AO Grmada udeležilo tabora Raduha.
Plezali smo različne smeri; malo nas je nazeblo, malo nam je bilo vroče, predvsem smo pa uživali v vseh smereh. 
Na koči na Loki pa je bilo seveda polno veselja in smeha.
Naslednje leto baje dobimo novega člana BILIJA; več o tem pa na kakšnem izmed sestankov.
Rad bi se zahvalil vsem udeleženim, da smo s tako res boro energijo izpeljali tabor.
Lp, Vladi pastir 
ponedeljek, 3. julij 2023
AO

Ledeniški tabor Chamonix, Mont Blanc

Pretekli vikend (15. - 18. junij) se nas je 9 članov (7 članov AO Grmada in dva pridužena) odpravilo na ledeniški tabor v Savojske alpe. 6 nas je imelo cilj pristop na Mont Blanc, trije pa so si izbrali plezalne cilje.
V četrtek zjutraj smo štartali iz Celja in popoldan prispeli v Chamonix. Z gondolo smo se dvignili na Aiguille de Midi, na kar 3842 m višine, potem je sledil še manjši spust do Koče Cosmiques.
Ob 2h zjutraj smo se dve navezi odpravili proti Mont Blancu. Pot je že od samega začetka izredno naporna, saj je višina velik šok za telo. Boriš se s težkim dihanjem, slabostjo in glavobolom. Pod vrhovi Mont Blanc du Tacul in Mont Maudit smo z vztrajnostjo hodili proti našemu cilju. Pot, ki je nikakor ni za podcenjevati. Nihče ni skrival da zaradi mraza ne čuti prstov na rokah in nogah. Po približno osmih urah so Branko Antolovič, Miha Ratajc in Robi Antloga stali na Mont Blancu, 4810m. Druga naveza (Božo, Janja in Nataša) pa je 300 višinskih metrov pred vrhom obrnila. 300 metrov na tej visini pomeni še 2 uri peklenske hoje. Pot ni potekala brez zapletov. Druga naveza je bila priča tudi padcu, saj se je tuji navezi pred njimi vdrl most čez špaltno. Posledica tega je bila, da smo morali obrniti in poiskati drug prehod, kar nam je pot podaljšalo za eno uro. To pa je pri višini 4400 m še dodaten napor za telo in glavo. Zaradi pozne ure, vetra in prihajajoče megle smo se odločili, da varno sestopimo. Pri sestopu sta obe navezi naredili tudi spust po vrvi po novem, strmejšem delu poti. Pri eni navezi je prišlo tudi do zdrsa dveh članov, ampak se je na srečo, zaradi Brančeve zbranosti, vse dobro končalo.
V večernih urah smo vsi izčrpani, ampak zadovoljni in predvsem varno, prispeli do koče Cosmique. Po zasluženi večerji in analizi ture smo popadali v postelje.
Naslednji dan je sledil še povratek v Chamonix, pivo v dolini in povratek proti Celju.
Fajn je bilo, vsi smo dobili veliko novih izkušenj, tri dni smo preživeli v res lepem ambientu. Hvala Branč za vodenje :)
Drugi del ekipe pa je imel v mislih bolj plezalske cilje. Plani so bili seveda visoko leteči, a so jih višina in razmere v tako kratkem času hitro prizemljile. Plezali so predvsem zanimive mikse v zimskih razmerah v severni steni Triangle du Tacul s pristopom na Mont Blanc du Tacul (4248 m) ter opravili dva lažja grebenska prečenja do koče Cosmicuss in Aiguille du Midi.
nedelja, 25. junij 2023
VO

Konj

Slike iz pohoda
torek, 20. junij 2023
PD

Grmadniki na kupu

Slike iz planinskega piknika
petek, 9. junij 2023
PD

Po poteh XIV. divizije

Slike iz pohoda
nedelja, 28. maj 2023
VO

Suhi vrh na Nanosu

Slike iz pohoda
torek, 23. maj 2023
VO

Lepenatka

Slike iz pohoda
sobota, 13. maj 2023
AO

Prvomajska Paklenica

Prijetno sonce, trdna skala, fajna plezarija, zvečer pa dobra hrana in pijača (sobotni piknik je bil še posebej slasten, zato pohvala vsem, ki ste sodelovali v pripravi!) ter skok do morja – klasična prvomajska Paklenica, ki dela »lušte« vsem, ki jih tam ni. Čestitke vsem za preplezane smeri, še posebej pa Leonu in Luki za pogum in vztrajnost, ki sta ju pokazala v 50 and life to go!

Poleg Paklenice so letos nekateri vzpone nabirali tudi v Vaganacu in Strogirju. 

Na taboru smo bili: Tomo, Keti, Vladi, Kidrič, Sašo, Dejzo, Leon, Maja, Luka, Teja, Gašper, Jaka, Rok, Matevž, Žiga, Matej P., Nina
petek, 5. maj 2023
Prikazano: 1 - 20 od 692 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije