Obronki Celja

V želji po obisku zvenečih imen naših vršacev vse prepogosto pozabljamo na nam bližnje vrhove. V želji po nabiranju kondicije ali preprosto zaradi sprostitve vsake toliko "premerimo" hrib do Celjske koče, Grmade, redki tudi Tovstega vrha; nekateri še gremo na Šmohor ali Kunigundo.

Začetki segajo v leto 2004 ko smo se vsako prvo soboto v mesecu dobivali pod geslom Razgibajmo Celjane. Že ime akcije pove njen osnovni namen. Želeli smo Celjanom približati bližnje hribe in jim predstaviti hojo kot obliko preživljanja prostega časa. Pohodi so bili zamišljeni kot sobotna rekreacija pred kosilom in so v glavnem potekali po Celjski pohodni poti. Dobivali smo se vsako prvo soboto v mesecu, ob 8.00 uri na parkirišču pri gasilskem domu v Zagradu.

Kasneje smo se odločili da imamo pohode nekaj časa štirikrat letno, torej enkrat na letni čas.

Pohodi so počasi začeli izgubljati tisti začetni čar, zato je bilo potrebno uvesti spremembe. Sredi leta 2006 se je utrnila ideja da bi akcijo razširili izven Celjskega pogorja; da bi šli na obrobje Celjske kotline. S tem bi vsem zainteresiranim približali te vse prepogosto pozabljene vrhove. Tako smo akcijo preimenovali v Obronke Celja, pohode pa prestavili na prve nedelje v mesecu. Z izbiro izletov smo začeli sistematično - izbirali smo tiste točke, ki so zanimive in hkrati segajo na rob Celjske kotline. Ob 8.00 uri se dobimo na dogovorjenem mestu, od koder se skupaj odpravimo na izhodišče. Štart in zaključek pohoda sta navadno na istem mestu in sta sporočena za vsak pohod posebej. Pohodi trajajo do 6 ur. Predhodna prijava ni potrebna, potrebna je le ustrezna pohodna obutev in dobra volja.

Kmalu smo ugotovili, da smo ubrali pravo pot, saj je udeležba vedno odlična.


Prijava za člane

Socialna omrežja

Iskanje