O odseku

Naj se pohvalimo... imamo najbrž najbolje organiziran Markacijski odsek v PZS. Vse naše poti so vzorno urejene in naši markacisti hodijo pomagati tudi drugim društvom. Smo eno redkih društev s tehnično ekipo, ki je kos tudi najzahtevnejšim podvigom. Naši člani so pomagali graditi nekatere najkvalitetneje urejene zelo zahtevne zavarovane poti v Sloveniji. Naj samo omenim znamenito navpičnico Zahodno Drežniško s Potjo Silva Korena, ki te pripelje veličastnih 900 višinskih metrov skoraj navpično do vrha Krna. Drugo takšno delo je zavarovana pot čez Vrbanove špice. To sta samo dva primera, kako naj zavarovana pot izgleda. Kjer naletite na vzorno zavarovano pot, tam so gotovo poleg imeli prste člani naše tehnične ekipe.

Seveda imamo "pošlihtano" tudi pred domačim pragom. V letih 2001 do 2003 smo uredili veliko kilometrov novih označenih poti in obnovili obstoječe poti v našem delu Zasavskega hribovja, katerega ljubkovalno imenujemo Celjsko pogorje. V ta predel sodijo vrhovi Tovsti vrh, Grmada (po tem markatnem hribu ima naše društvo ime - obstaja tudi Lovsko društvo Grmada), Srebotnik in Vipota. Zraven sodi tudi nemarkiran Bavč. Ti vrhovi so visoki od 532 do 835 m in sodijo v sredogorje. Vse poti v naši oskrbi na tem področju so kategorizirane kot lahke.

Nazadnje smo v letu 2018 od PD Ojstrica Celje prevzeli v upravljanje Žerdonarjevo pot iz Brega do Tremerij.

Naš odsek ima tudi tehnično ekipo, ki je kos tudi najzahtevnejšim zavarovanim potem. S svojo ekipo in tehniko pomagamo, kjer so pomoči potrebni za dobrobit planinstva.

Načelnik odseka je Jurij Rovere, namestnik je Željko Lamut.


Klikni na fotografijo za povečavo ...

Prijava za člane

Socialna omrežja

Iskanje