Prikazano: 41 - 60 od 712 zapisov
VO

Pohod po poteh celjskih grofov

Slike iz pohoda
nedelja, 16. april 2023
VO

Polhograjska Grmada

Slike iz pohoda
torek, 11. april 2023
VO

Boč

Slike iz pohoda
ponedeljek, 3. april 2023
AO

Turni tabor Grossarltal - smučarski užitki z zgodbami

Smučarski užitki z zgodbami
Cilj letošnjega turnega tabora je bila idilična gorska dolina Grossarltal v osrčju visokih Tur. 7 Grmadnikov in pridruženi član – markacist Jure se nas je namenilo odkrivat smučarske cilje, ki jih tu nikakor ne manjka. Pričakovanja so bila velika, dejanske razmere ne ravno obetavne, a končni izkupiček odličen.
Filzmooshorndl (2.189 m) - Loosbuhel
Prva tura je bila namenjena predvsem spoznavanju razmer, ki so bile zaradi nekoliko slabše zime in napovedanih visokih temperatur nepredvidljive. Kljub temu smo že kmalu po samem štartu vedeli, da bo zgolj vzpon na Loosbühel premalo za tako lep sončen dan ter ekstra motivirano ekipco, zato smo opravili lepo krožno turo: parkirišče–Filzmoosalm–Filzmooshörndl–spust nazaj na planino in prečenje na Loosbühel ter spust mimo koče na Loosbühelalm. Koča je bila na naše veliko veselje odprta in sledilo je zasluženo pivo na sončni terasi. 
Keeskogel (2.884 m)
Za sobotno turo je Matej izbral Keeskogel – klasiko turnega smučanja v Grossarltalu – kar je posledica njegove dolžine s skoraj 2000 m vzpona in fantastičnimi strmimi »flankami« v zgornjem delu. Kljub pomanjkanju snega na samem izhodišču so nas malce višje ponovno pričakale dobre razmere. S sedla, kjer smo pustili smučarsko opremo, smo se povzpeli še na sam vrh, ki velja za enega od najbolj razglednih v Visokih Turah, nato pa se prepustili čistemu užitku pršiča v zgornjem delu spusta.
Kreuzeck (2.204 m)
Cilj zadnjega dne je bil najbolj znan vrh doline – Kreuzkogel, ki je prav tako očaral z razgledi na panoramo Visokih Tur. Smuka na prostranih pobočjih odlična, zadnji travnik nad parkiriščem planine Halmoosalm pa bombastičen. 
Turna smuka v neskončni belini, občutek popolne svobode ter vsakodnevna doza smeha in dobre volje so bili zagotovljeni. Tabor smo tako nadvse uspešno zaključili in zagotovo se v to dolino še kdaj vrnemo.
Hvala Matej Arl za odlično izpeljan tabor v GrossArl-talu. 
Uživali smo: Katja, Teja, Nataša, Janja, Jagr, Mitja, Jure.
torek, 21. marec 2023
VO

Raduha

Slike s pohoda
ponedeljek, 20. marec 2023
AO

Zimski tabor na Zelenici

V soboto zjutraj nas je 13 članov AO Grmada krenilo iz Celja proti Zelenici na zimski tabor. V soboto smo uživali vsi (7 smučarjev, 6 peš), v nedeljo pa 9 (5 smučarjev, 4 peš). Bili smo zelo aktivni, saj smo skupaj opravili več kot 60 vzponov/spustov.

Smučarji so v soboto dopoldan opravili vzpon po Grapi Y na vrh Begunjščice in odsmučali Smokuški plaz. V grapi in do vrha smo se jim pridružili tudi "pešaki", ki smo nato po grebenu prečili do Begunjske Vrtače, s katere smo se spustili po Zahodni grapi. Pod vznožjem smo zavili v Vzhodno grapo Begunjščice, po kateri smo zopet pristopili na vrh in se spustili po Centralni grapi.

Vsi skupaj smo se dobili na koči, kjer smo se okrepčali; nakar so smučarji prišli na idejo, da bi skočili še v Grapo v SZ grebenu Begunjščice. Po nekaj prigovarjanja sva se jim pridružila tudi dva "pešaka". Na vrhu grape smo bili ravno ob čudovitem sončnem zahodu. Po obilni večerji je sledilo druženje ob pijači, kjer je padla tudi analiza dneva in planiranje za naslednji dan.

Zbudili smo se v megleno jutro, kar pa nas ni ustavilo. Odpravili smo proti Vrtači in ravno na vstopu v Grapo Y se je megla dvignila, tako da smo bili deležni lepih razgledov. Smučarji so se vrnili po isti poti, ostali pa smo se spustili po Južni grapi. Zopet smo se srečali na koči za okrepčilo in se počasi odpravili v dolino.

Zelo zabaven vikend v prijetni družbi. Upajmo, da čim prej sledi še kakšen.
četrtek, 9. marec 2023
AO

Maroko

V mesecu februarju se je ekipa AO Grmada odpravila na mini ekspedicijo v Maroko. V planu je bila enotedenska turno smučarska odprava, ki pa jo je bilo potrebno zaradi letošnjega pomanjkanja snega prilagoditi. Vseeno so člani odprave izpolnili prvotni cilj, ki je bil turni smuk z najvišje gore gorovja Atlas, Toubkal (4167 m). Po zimskem vzponu, kjer jih je pričakal tudi slap na višini 3500 m, so osvojili vrh gore Afella North (4040 m). Ja, tudi v Maroku se da turno smučati in ledno plezati. Za poslastico so še surfali v Atlantskem oceanu ter v plezališču preizkusili rdečo maroško skalo.
ponedeljek, 6. marec 2023
VO

Vetrnik

Slike iz pohoda
nedelja, 5. marec 2023
AO

Tečajniški trojček

18. in 19. februarja smo izpeljali super paket tečajev. Obkljukali smo ledno plezanje, bivakiranje in zimsko tehniko. Številčno močna ekipa, bilo nas je petnajst, je najprej zavzela edini zaledeneli slap v Logarski dolini - Avtocesto. Teorijo smo podkrepili s prakso in vsi tečajniki smo prišli do spoznanja, da je led en sam užitek. Sledil je pohodni korak na Klemenčo kočo, kjer smo najprej potrenirali zaustavljanje s cepini, kasneje pa smo se lotili bivakov. Nastali so trije bivaki in en "hotel" Kidrič&Vrhovšek. Letošnji privilegij je bila koča, kjer smo večerjali in se dodobra hidrirali. Podkrepljeni in korajžni smo se tečajniki odpravili v noč. Malo nam je ponagajalo toplo vreme, ampak lahko rečem, da smo noč preživeli iznajdljivo. V nedeljo smo opravili še zadnji tečaj - zimsko tehniko. Pod slapom Kiks smo se spuščali na gobe, varovali in iskali zakopane žolne. Sledila je še zadnja pijača na Klemenči koči in odhod v dolino. Hvala mentorjem Keti, Branču in Davidu ter vsem ostalim prisotnim.


četrtek, 2. marec 2023
AO

Jordanija, Wadi Rum

Januarja sta se Aleksander Sorčan in Rok Vrhovšek, člana AO Grmada, odpravila na plezarijo v toplo Jordanijo. Plezala sta po peščenjaku v puščavi Wadi Rum v družbi beduinov in kamel ter v puščavi tudi prespala. Ali kot bi rekel Rok: "Mini avanturca za winter getaway."
četrtek, 23. februar 2023
VO

Ušesa Istre

Slike iz pohoda
torek, 21. februar 2023
VO

Smrekovec

Slike iz pohoda
nedelja, 5. februar 2023
VO

Slovenska obala

Slike iz pohoda
petek, 27. januar 2023
AO

Tečaj drytoolinga Planina pri Sevnici 2023

14. januarja 2023 smo se tečajniki in ostali člani odseka odpravili na Planino pri Senici, kjer smo imeli pod vodstvom alpinističnega inštruktorja Petra Robiča tečaj drytoolinga. Vse skupaj prisotnih je bilo 15 članov, od tega 5 tečajnikov.

Najprej smo imeli na splošno predstavitev te vrste plezanja, oprema, potrebna za drytooling, nevarnosti, ki pretijo, in nekaj o tehniki. Peter je z zelo nazorno in zanimivo predstavitvijo navdušil tečajnike in ni minilo dolgo časa, ko smo se že vzpenjali po skalah.

Po nekaj preplezanih smereh je bil čas za malico. Pinč nas je vse postregel s super dobro klobaso, tako kot vedno.

Po nabranih močeh se je plezanje nadaljevalo. Dobre volje in navdušenja je kar kipelo, roke pa so utripale od naprezanja.

Vsega luštn'ga je enkrat konec, tako da smo pospravili robo in se odpravili do Petra domov, kjer nas je vse lepo pogostil s picami in pijačo. Super vreme, super družba, odlična izkušnja!

Hvala, pridemo se kdaj :)

Vtisi tečajnikov

Miha: čevlji z močno špico so zakon

Žan: fajn je, ampak kr del

Tomaž: Tečaj drytoolinga je bil izpeljan v lepem vremenu in dobri družbi, tečajniki pa smo tresli navite roke in pogrešali dereze z monopointom

Žan: Odlična družba in super izkoriščen dan, saj smo se vsi tečajniki naučili nekaj novega.

Matej: Sam da se miga, pika, touče, praska, pleza.

sobota, 14. januar 2023
VO

Tolsti vrh

Slike iz pohoda
torek, 10. januar 2023
VO

Zaključni izlet

Slike iz pohoda
nedelja, 11. december 2022
PK

Zimska idila na Pečovniški koči

nedelja, 11. december 2022
VO

Brnica

Slike iz pohoda
nedelja, 4. december 2022
AO

Zaključek sezone 2021/2022

Letošnji zaključek je po dolgem času potekal izven KSA. Odpravili smo se v Koču na Gozdu pod Vršičem.
Pred zaključkom pa seveda tradicionalna skupna tura. Eni na smučkah drugi pa peš, smo se odpravili na Ojstrnik - najbolj vzhodni vrh v Karnijskih Alpah, ki presega višino 2000m.
Dva najbolj pogumna (Luka in Leon) se nista sprehajala, ampak sta zarinila v Kamenkov kamin v Šitni glavi (M5+). Čestitke!
sobota, 3. december 2022
AO

Tabor Vipava (26. - 27.11.2022)

Minuli vikend je potekal tabor Vipava.
Tabor je bil namenjen vsem, ki smo želeli malo potrenirati. Predvsem pa novim tečajnikom, da so se spoznali s pravo skalo ter z dolgimi (večraztežajnimi) smermi. Plezali smo tako v soboto kot tudi nedeljo.
Sobotni večer pa je bila namenjen druženju, saj smo obiskali okoliške kleti ter se malo poveselili!
Bravo vsem tečajnikom, za uspešno upravljene vzpone. Še pobaj pa Teji, Tomotu, Drejcu in načelniku Gašperju! Brez vas res NE BI ŠLO.

Lp,
Pastir
nedelja, 27. november 2022
Prikazano: 41 - 60 od 712 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije