Prikazano: 41 - 60 od 684 zapisov
MO

Delovna akcija markacistov na Žerdonerjevi poti v Košnici

Slike iz delovne akcije
petek, 29. julij 2022
PD
MO

Delovna akcija markacistov

Slike iz delovne akcije
sobota, 16. julij 2022
AO

2. Ženski tabor Vršič

Letos nam je ponovno uspel ženski tabor. Tokrat že drugi in v tem tempu bomo tudi nadaljevale. Na koncu se nas je zbralo šest. Pet članic AO Grmada in ena članica AO Matica. Ja, babnice smo združile moči. V petek pozno popoldne smo se odpravile proti Vršiču, kjer so nas z veseljem sprejeli in poskrbeli za našo hidracijo. Sobota je bila zgodnja, zato smo se kaj hitro po zajtrku odpravile pod stene Mojstrovk. Janja, Lucija in Saša so plezale Pocarsko v vzhodni steni Male Mojstrovke, ter se kasneje podale še proti Veliki in Zadnji Mojstrovki. Teja, Monja in Katja pa so plezale smer Debelakove v severni steni Velike Mojstrovke. Poleg tega pa nam Vršič res ponuja ogromno izbire, tako plezalne kot pohodne, ter prekrasne razglede. Dan smo uspešno zaključile in sledila je večerja in druženje, kar nam je dobro uspelo, saj smo zjutraj zakuhale dež. V miru smo pozajtrkovale, se odpravile proti Jasni na kavo in proti domu. Ponovno smo dobile potrditev, da je ženski tabor res ena dobra naložba v prijateljstvo. Torej se vidimo spet drugo leto. Vabljene še ostale.
petek, 8. julij 2022
VO

Pršivec

Slike iz pohoda
nedelja, 26. junij 2022
PD

Grmadniki na kupu

Slike iz druženja na Pečovniški koči
nedelja, 26. junij 2022
AO

Ledeniški tečaj Monte Rosa Group (17. - 19.6.2022)

15 članov AO Grmada se nas je v četrtek, 16. 6., v poznih večernih urah zbralo v Stafalu pod smučiščem Monterosa, kjer smo na skoraj 2000 metrih nadmorske višine imeli prvo aklimatizacijo - spanje v osrčju parkirišča. 
Naslednje jutro smo se z gondolo povzpeli do vrha smučišča (3275 m) in pot nadaljevali do koče Gnifetti (3647 m), ki je bila naslednje tri dni naš brlog. Po hitrem okrepčilu smo se vse naveze odločile nadaljevati pot. Najzagrizenejši so se sprva odpravili na bivak Felice Giordano (4167 m), vsi skupaj pa smo se na petkovo popoldne zbrali na vrhu Piramide Vincent (4215 m) in si čestitali za usvojeni štiritisočak. Toplo sonce, ki nas je spremljalo vse tri dni, je v času sestopa zmehčalo sneg in nekateri so se do vratu spoznali z razpokami, reševalnih manevrov pa nam ob tem k sreči ni bilo treba uporabiti. Po uspešni vrnitvi v kočo smo se ob slastni večerji seveda odločili, da naslednje jutro budilke zazvonijo še preden začivkajo planinske kavke. 
V soboto je ena naveza usvojila vrh Zumstein (4563 m) in nato še vrh Regina Margherita (4554 m); dve navezi sta se odpravili kar direktno do Margherite, najvišje ležeče gorske koče (in stavbe nasploh) v Evropi; ena naveza pa se je po žlebu spustila do izhodišča in zgrizla do vrha Giordani (4046 m). Popoldan smo si ob pivu, čaju in pršutu pripovedovali o posebnostih vzponov, si kazali slike razgledov in drug drugega prepričevali, da "to pa res moraš it" in da "sigurno bo šlo še to". Bili smo dovolj vztrajni ter naslednji dan zamenjali ture. Ena naveza se je v nedeljo po čudoviti ledeniški pokrajini odpravila do Margherite, dve pa na strm Punta Giordani. Na naših poteh so se nam pogledi ustavljali na Lyskamm, Punta Dofour (Dofourspitze) in oddaljeni Matterhorn. Le ti bodo ostali za kdaj drugič. 
Po uspešnem ledeniškem tečaju so se tečajniki naučili, da pretežkega nahrbtnika ni fajn nosit na štiritisočake, da sta Aspirin in sončna krema zakon in da je rana ura zlata ura, če ne želiš pasti v razpoko. :) 
Nekateri so se pred vrnitvijo domov še umili v Jadranskem morju, vsi pa smo se pozno zvečer varno vrnili v Celje. :)

Ledeniškega tečaja so se udeležili: Matej Arl, Teja Dobrina, Klemen Plešec, Miha Gorjanc, Mitja Peterka, Jernej Brečko, Sašo Farič, Božo Klepej, Martina Žuželj, Monja Marinc, Aleksander Sorčan, Rok Vrhovšek, Petra Zorko, Žiga Sever, Matevž Šega in Nina Kozamernik
petek, 24. junij 2022
PSP

Špičasti vrh in Kislica

torek, 7. junij 2022
PD

Delovna akcija na Pečovniški koči

Slike iz delovne akcije pred druženjem Grmadniki na kupu
petek, 3. junij 2022
VO

Trupejevo poldne

Slike iz pohoda
nedelja, 22. maj 2022
PSV

Gračnica, Lovrenc

Slike iz pohoda
petek, 13. maj 2022
MO
PSV

Hum nad Laškim

Slike iz pohoda
četrtek, 28. april 2022
VO

Vrh Svetih treh kraljev

Slike iz pohoda
torek, 19. april 2022
PSV

Mrzlica in Kal

Slike iz pohoda
sreda, 13. april 2022
VO

Pohod po poteh celjskih grofov

Slike iz pohoda
nedelja, 10. april 2022
PSV

Veliki Slomnik in Šmohor

Slike iz pohoda
nedelja, 10. april 2022
PSV

Brnica

Slike iz pohoda
nedelja, 10. april 2022
PK

Delovna akcija na Pečovniški koči

Slike iz delovne akcije
sobota, 26. marec 2022
VO

Čičarija

Slike iz pohoda
petek, 25. marec 2022
Prikazano: 41 - 60 od 684 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije