Prikazano: 41 - 60 od 615 zapisov
MO

Začetek obnovitvenih del na Žerdonerjevi poti

PD Grmada je novi skrbnik poti

Foto: Davorka Lamut in Robi Koritnik
ponedeljek, 25. maj 2020
PD

REDNA LETNA SKUPŠČINA

Fotografije

REDNA LETNA SKUPŠČINA PD GRMADA CELJE

/ delegati - zbor članov /

Dom na Svetini

06. marec 2020

foto: Željko in Davorka Lamut
petek, 6. marec 2020

VELIKI SLOMNIK 609 m / namesto DOBROVLJE /

Pohod po OBRONKIH CELJA

namesto DOBROVLJE / zaradi slabe vremenske napovedi / vzpon

na VELIKI SLOMNIK 609 m.

01. marec 2020

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 1. marec 2020
AO

Dolomiti/Karnijci (13.2.2020 - 16.2.2020)

Po drami, v kateri do zadnjega dne ni bilo jasno ali se bo šlo ali ne na tabor Dolomiti/Rein in taufers v organizaciji AO Matica Celje na čelu s Sašotom, dobim sporočilo zjutraj na dan odhoda, da je sedaj še zadnji akter od 5-ih ravnokar sporočil, da ostaja doma, ker je zbolel.

Ostala sva samo Sašo in jaz. Še isto uro sem spremenila cilj in ga prilagodila samo za naju. Že prej sem imela nagledan koluar v Elferju/Sexten Dolomitih, katerega sta v sredini januarja preplezala dva gorska vodnika in se mi je zdela ravno primerno dolga, težka, skratka dostopna. Tako sem vse cilje prilagodila bližini te smeri in plezanju slapov v njeni okolici. Odločila sem se za bazni tabor v Sappadi. Malo problemov sva imela s prenočiščem a se je na koncu vse srečno končalo.

1. dan: Un bel regalo, WI4+, 240m. Slap v bližini Sappade s cca 1,5 h hoje do sektorja Enghe. Izbrala sva slap Un bel regalo, dolžine 240m. Ker spodnji del ni obetal varnega vstopa zaradi steklenih sveč, ki so visela nad vstopom nepovezane s tlemi, sva se sprehodila še višje do steklene palače. Po premisleku sva se vendarle odločila za napad slednjega, ki se nama je zdel zaradi dolžine in zgornjih raztežajev še najlepši v celem sektorju. Spodnji del sem pazljivo prevozila po notranji strani med visečimi svečami, dokler ni bilo potrebno le prestopiti na eno od njih. Vse se je končalo brez pretiranega loma na Sašota, nadaljevanje je bila ena sama uživancija. Sektor je ravno toliko oddaljen, da v njem ni bilo ne duha ne sluha, niti v slapu nisva našla sledi predhodnikov.

2. dan: Zsigmondycouloir, 45°/M5/WI4+, 600m. Po slabi uri vožnje sva ob 6.00 parkirala na parkirišču v Fischleintalu, plačilo 8 evrov in še po temi štartala proti Elferju. Do vstopa pod steno sva rabila cele 3h hoje in gaženja. Verjetno bi nama bilo na smučeh veliko lažje, kar so prakticirali tudi trije pred nama. Dejstvo, da v smeri nisva bila sama je terjalo svoj davek, stalno letenje ledu in pršnih plazov čez koluar do samega vrha. Smer postreže res z izjemnimi raztežaji, od celoraztežajnih lednih delov, do  popolnoma suhega mixa, mešanih razmer, ozkih pokončnih kaminov in nekaj vmesnih 40 stopinjskih grap. Na vrh sva stopila po 6h plezanja v času sončnega zahoda. Ker so štanti opremljeni z enim svedrom, je bil abzajl najmanjši problem. Po 2,5 urah sva že pospravljala opremo v nahrbtnik in v mirnem in toplem večeru drvela proti avtu v dolino. Nisva imela veliko časa za proslavljanje, saj naju je naslednji dan čakala še ena ne ravno smerca za razplezati po moji želji :) in vožnja proti domu.

3. (zadnji) dan: Anonima Trentini, WI5, M5, 150m. Prelepa mix smer s 3 min dostopa. M5 je bil po dobri mix izkušnji iz prejšnjega dne in dejstvom, da si imel pod sabo celo en sveder veliko lažja kot se je zdelo na prvi pogled. Tudi ta mix sem splezala v vodstvu, za kar mi je bilo kasneje žal, saj bi ga Sašo pohrustal za dobro jutro.

Želje za naslednje leto že tlijo v meni: Ledni tabor v okolici Colfosca, če bodo razmere dopuščale, drugače pa spontano, glede na zmožnosti.

Katja Jurjovec, 28.2.2020

petek, 28. februar 2020
AO

Prestreljenik 8.2. - 9.2.2020

Polni pozitivnih občutkov, se spominjamo plezalnega vikenda v Julijskih Alpah.

V četrtek na sestanku, smo sestavili še zadnjega člana ekipe. Ker je bilo navdušenje, nad prihajajočim vikendom, v obilni meri, nas je prevzel občutek popolnosti.

V soboto zjutraj ob 5.00h smo se zbrali Gašper, Teja, Janja in Klemen. Na pot smo se podali proti Julijcem skozi Predel. Janjina božanska vožnja, varna in ne prehitra nas je pripeljala v Bovec. Obtičali smo v dolgi vrsti na vstopni postaji kaninske žičnice. Gugajoča vožnja do zgornje postaje, nam je ponudila čudovite razglede. Prestreljeniško okno smo dosegli ob 11.00h, nato skozenj in pod smeri.

Teja in Janja izbereta smer Cesare, Mizzau, Soravito III/3 300m. Gašper in Klemen, pa vstopita malo nižje v smer Zajeda zelenih polic IV/5M 380m. Obe navezi, sestopita po smeri Mimo okna II 300m.

Smer Cesare, Mizzau, Soravito III/3 300m, je zelo lepa, ki drži težavnost v 2-3 raztežajih. Drugi raztežaj je ključni, kjer se postavi pokonci in naju preseneti mehek sneg v detajlu. V tem delu, sva bile kar previdne. Preostanek smeri, sva navezani z vmesnimi varovanji in enim sidriščem popikali do vrha. Ob pogledu na uro sva ugotovili, da imava precej časa, zato sva brez hitenja sestopile do okna, pobrali preostalo opremo in se odpravile do Bivaka na Kaninu, ki leži tik ob Domu Petra Skalarja.

Klemen o smeri Zajeda zelenih polic IV/5M 380m: >> Preplezala sva prva dva (najtežja) raztežaja smeri, nato po štajersko nadaljevala dobrih 100m do zadnjih par raztežajev ki ponujajo tudi nekaj mešanega plezanja. Smer je raznolika in v dobrih razmerah poleg malo vloženega truda, ponuja tudi plezalno uživanje.<<

Gašper in Klemen sestopata po temi ob pomoči polne lune in Bivak dosežeta okoli 19.00h. Navdušenje nad smermi, izmenjava dogodkov in občutkov nas je povezala pozno v večer. Ob dobrih vibracijah smo spekli pokovko, spili topel čaj, nato pa se zakopali vsak v svojo spalko in pokrili z vsemi odejami, ki smo jih našli v bivaku.

Naslednje jutro nas prebudi Gašperjevo petje in ob neprecenljivem pogledu skozi okno bivaka, se počasi skobacamo iz udobja spalnih vreč. Skuhamo čaj in naredimo plan dneva. Odločimo se za smer Jerebov IV/4+, 380m.
Ob prebujanju zaspanih mišic, smo od bivaka do okna dostopali precej počasi… vsaj del ekipe :) Pod oknom odložimo odvečno prtljago. Gašper odhiti naprej in med čakanjem, zleze še Žleb pod škrbino II 100m. Dohiti nas na poti proti omenjeni smeri.

Nekako smo se ob 10.30h, le pojavili pod steno in dvignil se je nivo adrenalina ob pogledu v smer. Videti je bilo, da nas čaka zanimiva smer. Ostali smo v enakih navezah. Gašper je prvi zagrizel v smer in ni preveč komentiral ob naraščanju težavnosti. Dva raztežaja je združil v enega. Ob pogledu nanj, se nam je zdelo precej lažje, kot je bilo. Vzklik na vrhu detajla, vsakega posameznika, je bil precej zanimiv. Vložili smo kar nekaj truda in energije, nato pa smo s hitrim napredovanjem že stali na sončnem in vetrovnem vrhu Prestreljenika. Pred vetrom se zatečemo v bivak luknjo na vrhu, pospravimo opremo in z malo pospeška sestopimo po smeri Mimo okna II 300m.

Še pred gnečo, ki sva jo Teja in Janja opazovali pretekli dan, stojimo na zgornji postaji kaninske žičnice. Nasmejani, ponosni in navdušenja polni smo ob dolgi vožnji v dolino kramljali o preteklih in bodočih vzponih, o opremi, hrani, mrazu in gugajoči zaustavljajoči se žičnici.
Teja in ekipa :)
torek, 18. februar 2020
VO

SLOVENSKA OBALA Strunjan - Debeli rtič

Fotografije z izleta SLOVENSKA OBALA

 Strunjan - Izola - Koper - Ankaran - Debeli rtič

15. februar 2020

foto: Bojan in Anica Leskovšek

Več fotografij na fb strani PD Grmada Celje.
sobota, 15. februar 2020

GOLTE - SMREKOVEC

Spominski pohod DUŠANA KRAJCA

SMREKOVEC

02. februar 2020

foto: Bojan Trkaj in Marjan Čater. 

        Več fotografij na fb strani PD GRMADA.
nedelja, 2. februar 2020
AO

Ledenka

LEDENKA V/M7+,95°/30°-80°, 550 m
Štajerska Rinka, KSA

Dobre razmere na Okrešlju so tudi mene čisto prevzele, da sem zopet “težil”, kdo gre z mano v ledeno kraljico Kamniško Savinjskih Alp? Ker sem porabil predviden dopust ter po pregovarjanjih Gašperja, ki je imel dvom, da ni dosti “strong” za ta vzpon sva se končno dogovorila, da kljub slabši napovedi vremena poizkusiva za vikend. Izkazalo se je, da se nisva motila. Razmere v smeri so bile ves čas odlične, da nama je srce kar hrepenelo po še. Plazovi pršiča, veter, mraz in megla pa so poskrbeli za pravo zimsko vzdušje in po 7 urah in pol preplezava na vrh. Sledil je stisk rok požirek čaja ter “skok” v dolino s polno “skledo” hrane za dušo. Pri domu planincev sva se še okrepčala z ričetom ter pivom. Globok poklon avtorju smeri Frančku za to mojstrovino.

Več samega doživetja pa v sami galeriji ☺

Leon Ramšak
ponedeljek, 20. januar 2020
VO

22. VINCEKOV POHOD

Fotografije 22. VINCEKOV POHOD

                Hrvaško Medžimurje

               Sv. Martin na Muri - Mursko središče

               19. januar 2020

               več fotografij na fb strani PD Grmada Celje

               foto: Bojan in Anica Leskovšek
nedelja, 19. januar 2020

LISCA 948 m - Tončkov dom 927 m

Pohod po OBRONKIH CELJA

LISCA

foto: Bojan, Ani Leskovšek
         Bojan Trkaj
         Pero Ribarič
         Marjan Čater

05. januar 2020
nedelja, 5. januar 2020
AO

Srečno v začetek novega leta!

Pred in posilvestrsko smo se podružili na svežem zraku. Bili smo aktivni v različnih navezah, v različnih smereh, na različnih koncih Slovenije, kjer so razmere trenutno odlične.
Prilagamo foto utrinke in vsem želimo obilo zdravja, ljubezni ter varen korak v letu 2020 in v vseh naslednjih.
sobota, 4. januar 2020
MO

Delovna akcija markacistov 28. december 2019

Delovna akcija markacistov:

Šinko, Željko, Ivek, Aleš in Davorka.

28. december 2019

foto: Davorka Lamut


SREČNO 2020

nedelja, 29. december 2019
VO

KAMNIŠKI VRH - AMBROŽ

ZAKLJUĆNI IZLET PD GRMADA CELJE

             KAMNIŠKI VRH - AMBROŽ

Avtobus zvestobe

foto: Bojan Trkaj, Breda Šter, Božena Petrušič, Marjan Čater in Pero Ribarič.


14. december 2019


sobota, 14. december 2019

HOM - Planinski dom na Homu 605 m

Pohod po OBRONKIH CELJA

HOM - Planinski dom na Homu 605 m

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 1. december 2019
MO

Aktivnosti članov Markacijskega odseka

Aktivnosti članov Markacijskega odseka v zadnjih 14. dneh novembra 2019.

Zamenjava starih in postavitev novih usmerjevalnih tabel na poteh ki jih ureja in zanje skrbi PD Grmada Celje. Ob enem obnovitev markacij, raznih napisov in čiščenje na samih poteh.

foto: Davorka Lamut
sobota, 30. november 2019

DRAMLJE

Pohod po obronkih Celje

DRAMLJE

03. november 2019

foto: Bojan Trkaj

več fotografij na fb strani PD Grmada Celje.
nedelja, 3. november 2019
VO

KUREŠČEK 826 m

KUREŠČEK 826 m

Dom v Iškem Vintgarju - Krvava Peč - Kurešček, sestop Želimlje.

foto: Pero Ribarič in Breda Šter.
sobota, 19. oktober 2019
AO

Kondicijsko-spoznavna tura z novimi tečajniki (2019)

Tudi letošnjo kondicijsko-spoznavno turo je organiziral Jager. Kot se za jagra spodobi, nas je po lovskih poteh in brezpotju popeljal na Matkovo kopo. S tem, da je tokrat puško v roki zamenjal zemljevid.
Tura je bila zelo prijetna, z lepimi razgledi. Dan je bil topel in sončen, tempo pa primeren preizkušanju iz kakšnega testa so novi tečajniki ;)
Za dodatno popestritev je poskrbel naš Miha, ki je z vrha Matkove kope poletel v dolino z jadralnim padalom.
Zaključek ture smo imeli pri turistični kmetiji Perk, kjer nas je gospodar počastil z domačim šnopsom - za nagrado, ker nam je tura tako dobro uspela; saj je zjutraj z nami stavil, da ne bomo uspeli priti na vrh.

Jager, znova hvala za odlično turo, ki je brez tebe še ne bi hitro doživeli!
nedelja, 13. oktober 2019
VO

19. KOSTANJEV POHOD IN PIKNIK

19. KOSTANJEV POHOD IN PIKNIK

     12. oktober 2019

     foto: Bojan Leskovšek, Bojan Trkaj in Božena Petrušič.

     Več fotografij na fb strani PD Grmada Celje.
sobota, 12. oktober 2019

MRZLICA 1122 m - KAL 985 m

Pohod po obronkih Celja

MRZLICA - KAL

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 6. oktober 2019
Prikazano: 41 - 60 od 615 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije