Prikazano: 21 - 40 od 700 zapisov
AO

Tabor Raduha

Prejšnji konec tedna (23. do 24. junij) se nas je 8 članov AO Grmada udeležilo tabora Raduha.
Plezali smo različne smeri; malo nas je nazeblo, malo nam je bilo vroče, predvsem smo pa uživali v vseh smereh. 
Na koči na Loki pa je bilo seveda polno veselja in smeha.
Naslednje leto baje dobimo novega člana BILIJA; več o tem pa na kakšnem izmed sestankov.
Rad bi se zahvalil vsem udeleženim, da smo s tako res boro energijo izpeljali tabor.
Lp, Vladi pastir 
ponedeljek, 3. julij 2023
AO

Ledeniški tabor Chamonix, Mont Blanc

Pretekli vikend (15. - 18. junij) se nas je 9 članov (7 članov AO Grmada in dva pridužena) odpravilo na ledeniški tabor v Savojske alpe. 6 nas je imelo cilj pristop na Mont Blanc, trije pa so si izbrali plezalne cilje.
V četrtek zjutraj smo štartali iz Celja in popoldan prispeli v Chamonix. Z gondolo smo se dvignili na Aiguille de Midi, na kar 3842 m višine, potem je sledil še manjši spust do Koče Cosmiques.
Ob 2h zjutraj smo se dve navezi odpravili proti Mont Blancu. Pot je že od samega začetka izredno naporna, saj je višina velik šok za telo. Boriš se s težkim dihanjem, slabostjo in glavobolom. Pod vrhovi Mont Blanc du Tacul in Mont Maudit smo z vztrajnostjo hodili proti našemu cilju. Pot, ki je nikakor ni za podcenjevati. Nihče ni skrival da zaradi mraza ne čuti prstov na rokah in nogah. Po približno osmih urah so Branko Antolovič, Miha Ratajc in Robi Antloga stali na Mont Blancu, 4810m. Druga naveza (Božo, Janja in Nataša) pa je 300 višinskih metrov pred vrhom obrnila. 300 metrov na tej visini pomeni še 2 uri peklenske hoje. Pot ni potekala brez zapletov. Druga naveza je bila priča tudi padcu, saj se je tuji navezi pred njimi vdrl most čez špaltno. Posledica tega je bila, da smo morali obrniti in poiskati drug prehod, kar nam je pot podaljšalo za eno uro. To pa je pri višini 4400 m še dodaten napor za telo in glavo. Zaradi pozne ure, vetra in prihajajoče megle smo se odločili, da varno sestopimo. Pri sestopu sta obe navezi naredili tudi spust po vrvi po novem, strmejšem delu poti. Pri eni navezi je prišlo tudi do zdrsa dveh članov, ampak se je na srečo, zaradi Brančeve zbranosti, vse dobro končalo.
V večernih urah smo vsi izčrpani, ampak zadovoljni in predvsem varno, prispeli do koče Cosmique. Po zasluženi večerji in analizi ture smo popadali v postelje.
Naslednji dan je sledil še povratek v Chamonix, pivo v dolini in povratek proti Celju.
Fajn je bilo, vsi smo dobili veliko novih izkušenj, tri dni smo preživeli v res lepem ambientu. Hvala Branč za vodenje :)
Drugi del ekipe pa je imel v mislih bolj plezalske cilje. Plani so bili seveda visoko leteči, a so jih višina in razmere v tako kratkem času hitro prizemljile. Plezali so predvsem zanimive mikse v zimskih razmerah v severni steni Triangle du Tacul s pristopom na Mont Blanc du Tacul (4248 m) ter opravili dva lažja grebenska prečenja do koče Cosmicuss in Aiguille du Midi.
nedelja, 25. junij 2023
VO

Konj

Slike iz pohoda
torek, 20. junij 2023
PD

Grmadniki na kupu

Slike iz planinskega piknika
petek, 9. junij 2023
PD

Po poteh XIV. divizije

Slike iz pohoda
nedelja, 28. maj 2023
VO

Suhi vrh na Nanosu

Slike iz pohoda
torek, 23. maj 2023
VO

Lepenatka

Slike iz pohoda
sobota, 13. maj 2023
AO

Prvomajska Paklenica

Prijetno sonce, trdna skala, fajna plezarija, zvečer pa dobra hrana in pijača (sobotni piknik je bil še posebej slasten, zato pohvala vsem, ki ste sodelovali v pripravi!) ter skok do morja – klasična prvomajska Paklenica, ki dela »lušte« vsem, ki jih tam ni. Čestitke vsem za preplezane smeri, še posebej pa Leonu in Luki za pogum in vztrajnost, ki sta ju pokazala v 50 and life to go!

Poleg Paklenice so letos nekateri vzpone nabirali tudi v Vaganacu in Strogirju. 

Na taboru smo bili: Tomo, Keti, Vladi, Kidrič, Sašo, Dejzo, Leon, Maja, Luka, Teja, Gašper, Jaka, Rok, Matevž, Žiga, Matej P., Nina
petek, 5. maj 2023
VO

Pohod po poteh celjskih grofov

Slike iz pohoda
nedelja, 16. april 2023
VO

Polhograjska Grmada

Slike iz pohoda
torek, 11. april 2023
VO

Boč

Slike iz pohoda
ponedeljek, 3. april 2023
AO

Turni tabor Grossarltal - smučarski užitki z zgodbami

Smučarski užitki z zgodbami
Cilj letošnjega turnega tabora je bila idilična gorska dolina Grossarltal v osrčju visokih Tur. 7 Grmadnikov in pridruženi član – markacist Jure se nas je namenilo odkrivat smučarske cilje, ki jih tu nikakor ne manjka. Pričakovanja so bila velika, dejanske razmere ne ravno obetavne, a končni izkupiček odličen.
Filzmooshorndl (2.189 m) - Loosbuhel
Prva tura je bila namenjena predvsem spoznavanju razmer, ki so bile zaradi nekoliko slabše zime in napovedanih visokih temperatur nepredvidljive. Kljub temu smo že kmalu po samem štartu vedeli, da bo zgolj vzpon na Loosbühel premalo za tako lep sončen dan ter ekstra motivirano ekipco, zato smo opravili lepo krožno turo: parkirišče–Filzmoosalm–Filzmooshörndl–spust nazaj na planino in prečenje na Loosbühel ter spust mimo koče na Loosbühelalm. Koča je bila na naše veliko veselje odprta in sledilo je zasluženo pivo na sončni terasi. 
Keeskogel (2.884 m)
Za sobotno turo je Matej izbral Keeskogel – klasiko turnega smučanja v Grossarltalu – kar je posledica njegove dolžine s skoraj 2000 m vzpona in fantastičnimi strmimi »flankami« v zgornjem delu. Kljub pomanjkanju snega na samem izhodišču so nas malce višje ponovno pričakale dobre razmere. S sedla, kjer smo pustili smučarsko opremo, smo se povzpeli še na sam vrh, ki velja za enega od najbolj razglednih v Visokih Turah, nato pa se prepustili čistemu užitku pršiča v zgornjem delu spusta.
Kreuzeck (2.204 m)
Cilj zadnjega dne je bil najbolj znan vrh doline – Kreuzkogel, ki je prav tako očaral z razgledi na panoramo Visokih Tur. Smuka na prostranih pobočjih odlična, zadnji travnik nad parkiriščem planine Halmoosalm pa bombastičen. 
Turna smuka v neskončni belini, občutek popolne svobode ter vsakodnevna doza smeha in dobre volje so bili zagotovljeni. Tabor smo tako nadvse uspešno zaključili in zagotovo se v to dolino še kdaj vrnemo.
Hvala Matej Arl za odlično izpeljan tabor v GrossArl-talu. 
Uživali smo: Katja, Teja, Nataša, Janja, Jagr, Mitja, Jure.
torek, 21. marec 2023
VO

Raduha

Slike s pohoda
ponedeljek, 20. marec 2023
AO

Zimski tabor na Zelenici

V soboto zjutraj nas je 13 članov AO Grmada krenilo iz Celja proti Zelenici na zimski tabor. V soboto smo uživali vsi (7 smučarjev, 6 peš), v nedeljo pa 9 (5 smučarjev, 4 peš). Bili smo zelo aktivni, saj smo skupaj opravili več kot 60 vzponov/spustov.

Smučarji so v soboto dopoldan opravili vzpon po Grapi Y na vrh Begunjščice in odsmučali Smokuški plaz. V grapi in do vrha smo se jim pridružili tudi "pešaki", ki smo nato po grebenu prečili do Begunjske Vrtače, s katere smo se spustili po Zahodni grapi. Pod vznožjem smo zavili v Vzhodno grapo Begunjščice, po kateri smo zopet pristopili na vrh in se spustili po Centralni grapi.

Vsi skupaj smo se dobili na koči, kjer smo se okrepčali; nakar so smučarji prišli na idejo, da bi skočili še v Grapo v SZ grebenu Begunjščice. Po nekaj prigovarjanja sva se jim pridružila tudi dva "pešaka". Na vrhu grape smo bili ravno ob čudovitem sončnem zahodu. Po obilni večerji je sledilo druženje ob pijači, kjer je padla tudi analiza dneva in planiranje za naslednji dan.

Zbudili smo se v megleno jutro, kar pa nas ni ustavilo. Odpravili smo proti Vrtači in ravno na vstopu v Grapo Y se je megla dvignila, tako da smo bili deležni lepih razgledov. Smučarji so se vrnili po isti poti, ostali pa smo se spustili po Južni grapi. Zopet smo se srečali na koči za okrepčilo in se počasi odpravili v dolino.

Zelo zabaven vikend v prijetni družbi. Upajmo, da čim prej sledi še kakšen.
četrtek, 9. marec 2023
AO

Maroko

V mesecu februarju se je ekipa AO Grmada odpravila na mini ekspedicijo v Maroko. V planu je bila enotedenska turno smučarska odprava, ki pa jo je bilo potrebno zaradi letošnjega pomanjkanja snega prilagoditi. Vseeno so člani odprave izpolnili prvotni cilj, ki je bil turni smuk z najvišje gore gorovja Atlas, Toubkal (4167 m). Po zimskem vzponu, kjer jih je pričakal tudi slap na višini 3500 m, so osvojili vrh gore Afella North (4040 m). Ja, tudi v Maroku se da turno smučati in ledno plezati. Za poslastico so še surfali v Atlantskem oceanu ter v plezališču preizkusili rdečo maroško skalo.
ponedeljek, 6. marec 2023
VO

Vetrnik

Slike iz pohoda
nedelja, 5. marec 2023
AO

Tečajniški trojček

18. in 19. februarja smo izpeljali super paket tečajev. Obkljukali smo ledno plezanje, bivakiranje in zimsko tehniko. Številčno močna ekipa, bilo nas je petnajst, je najprej zavzela edini zaledeneli slap v Logarski dolini - Avtocesto. Teorijo smo podkrepili s prakso in vsi tečajniki smo prišli do spoznanja, da je led en sam užitek. Sledil je pohodni korak na Klemenčo kočo, kjer smo najprej potrenirali zaustavljanje s cepini, kasneje pa smo se lotili bivakov. Nastali so trije bivaki in en "hotel" Kidrič&Vrhovšek. Letošnji privilegij je bila koča, kjer smo večerjali in se dodobra hidrirali. Podkrepljeni in korajžni smo se tečajniki odpravili v noč. Malo nam je ponagajalo toplo vreme, ampak lahko rečem, da smo noč preživeli iznajdljivo. V nedeljo smo opravili še zadnji tečaj - zimsko tehniko. Pod slapom Kiks smo se spuščali na gobe, varovali in iskali zakopane žolne. Sledila je še zadnja pijača na Klemenči koči in odhod v dolino. Hvala mentorjem Keti, Branču in Davidu ter vsem ostalim prisotnim.


četrtek, 2. marec 2023
AO

Jordanija, Wadi Rum

Januarja sta se Aleksander Sorčan in Rok Vrhovšek, člana AO Grmada, odpravila na plezarijo v toplo Jordanijo. Plezala sta po peščenjaku v puščavi Wadi Rum v družbi beduinov in kamel ter v puščavi tudi prespala. Ali kot bi rekel Rok: "Mini avanturca za winter getaway."
četrtek, 23. februar 2023
VO

Ušesa Istre

Slike iz pohoda
torek, 21. februar 2023
VO

Smrekovec

Slike iz pohoda
nedelja, 5. februar 2023
Prikazano: 21 - 40 od 700 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije