Prikazano: 241 - 260 od 669 zapisov
AO

Plezalni tabor v Dolini Belih vod

Minuli vikend smo imeli letni plezalni tabor v Dolini Belih vod. V petek smo se odpravili preko mejnega prehoda Rateče do Predela in Rabeljskega jezera, od koder smo začeli pot.

Dobro natovorjeni smo se odpravili po slikoviti dolini, imeli krajši postanek pri koči Brunner in nato pot nadaljevali do Bivaka Gorizia. Polno smo zasedli oba bivaka, saj nas je bilo kar 9 (Tilen, Šumi, Polona, PeRo, Mateja, Marin, David, Karmen, Matjaž); zjutraj pa se nam je pridružil še Mitja.

V soboto smo imeli lepo vreme, zato smo pričeli z vzponi v okoliških vrhovih (Visoka Bela špica, Mala in Velika Lojtrca ). Plezali smo smeri Severni Raz (VBŠ), smer Ive-Piemontese, Bulfoni-DEredita, JV rampo in Južni kamin; skupaj smo zbrali 18 vzponov.

Zardi poslabšanja vremena smo se odpravili zvečer v dolino in proti domu. Za konec smo naredili postanek pri Leščanu in se napolnili s kalorijami.

Matjaž 

sreda, 6. julij 2016
VO

GERLITZEN (1909 m )

sobota, 18. junij 2016
AO
AO

SKALA vs SNEG

Medtem ko s(m)o eni že lep čas v skali, drugi še vedno izkoriščajo ugodne razmere na snegu.

FOTOGALERIJA:

Rote Wand, Grazer Bergland

Klemenča peč, KSA 

Paklenica, Hrvaška

Stol, Karavanke 

Oberlercherspitze, Visoke Ture

Schneewinkelspitze, Visoke Ture

Ankogel, Visoke Ture

 

petek, 27. maj 2016
VO

RATITOVEC

sobota, 21. maj 2016

KREMŽARJEV VRH 1164 m

nedelja, 8. maj 2016

PEČOVNIŠKA KOČA NA GRMADI Z OKOLICO.

ponedeljek, 11. april 2016
AO

ZIMSKA GALERIJA

torek, 5. april 2016

TOLSTI VRH - Slovenske Konjice

nedelja, 3. april 2016
VO

VREMŠČICA 1027 m

ponedeljek, 28. marec 2016
AO

Zimski tabor in bivakiranje

Drug vikend v marcu (11.3-13.3) se je vreme končno ustalilo in tudi razmere na terenu so dopuščale izvedbo našega zimskega tabora AŠ, ki je tokrat potekal na Koči na Loki pod Raduho. Vsi letošnji tečajniki in dva mlajša pripravnika smo se skupaj s še nekaj člani na kočo povzpeli že v petek zvečer. Tam smo tudi naredili uvod in plane za delo v naslednjih dveh dneh.  Tečajniki smo tako v soboto zjutraj imeli možnost svoje teoretično znanje utrditi še s praktičnim prikazom in izvedbo zimske tehnike ter nevarnostmi v zvezi s plazovi.  Po dokaj aktivnem jutru na snegu je popoldne sledilo še tisto,  kar smo vsi najbolj pričakovali – bivakiranje. Z nasveti mentorja nam je štirim tečajnikom in petim pripravnikom uspelo v sneg izkopati štiri bivake v katerih smo nato preživeli noč. Kljub namigovanjem, da bo noč v snegu dolga in mrzla, nas ni pretirano zeblo. Za to smo poskrbeli tako in drugače. Vsi zadovoljni nad še eno nepozabno izkušnjo smo se v jutranjih urah vrnili v kočo. Ker pa vreme ni upoštevalo dobre vremenske napovedi še za nedeljo, smo se tečajniki odločili za sestop, starejši člani pa so se s turnimi smučkami podali še na vrh Male Raduhe.

Tina

ponedeljek, 21. marec 2016

LOŽNIŠKO GRIČEVJE

nedelja, 6. marec 2016
VO

REDNA LETNA SKUPŠČINA

petek, 4. marec 2016
AO

Po slapove v ITALIJO

V torek in sredo smo plezali slapove v Italiji. Jaz sem že bil tam, Tomo, Jager, PeRo in Mateja pa so prišli v torek zvečer in smo šli še ponoči splezat slap Sunntaplotz pri Toblachu. Ker smo vsi razen Tomota slap poznali že od lani, smo bili hitro čez. V sredo zjutraj smo se (potem, ko so me najprej pozabili pobrati) odpeljali v Colfosco. V lepem in ne premrzlem vremenu (razen za Matejo) smo splezali slapove Schwert des Damokles, Nur fur Wenige in Welle auf Welle. Ambient okoliških gora je zelo lep, gora nasproti slapov Sass da Ciampac pa nas je vse spominjala na Tofano di Rozes. Malo naprej od teh slapov so še štirje drugi, ki pa smo si jih pustili za naslednjič. 

Matej

četrtek, 25. februar 2016

SMREKOVEC

nedelja, 7. februar 2016
AO

Galerija decemberskih vzponov

petek, 1. januar 2016
AO

ZAKLJUČEK 2015

V soboto, 5.12.2015 smo se zbrali na koči na Klemenči Jami pod Ojstrico. Nekateri so pred zaključkom opravili vzpon na Krofičko, ostali pa smo zvečer prišli na uradni del s sprejemom novih članov, kateremu je sledilo prijetno druženje, ples in petje...
ponedeljek, 14. december 2015
VO

PLEŠIVEC

sobota, 12. december 2015

MRZLICA 1122 m

nedelja, 6. december 2015
Prikazano: 241 - 260 od 669 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije