Prikazano: 1 - 20 od 707 zapisov
VO

Slapovi Buzeta

Slize iz pohoda II.
četrtek, 4. april 2024
VO

Slapovi Buzeta

Slike iz pohoda
sreda, 3. april 2024
AO

Turnosmučarski tabor

V iskanju snega na izhodiščih tur smo se letos odpravili na Vzhodno Tirolsko. Bazo smo imeli v Hubnu in se vsak dan zapeljali v drugo dolino. Smučali smo z Boses Weibl, Hochgasser in Hinterbergkofel.
ponedeljek, 1. april 2024
PK

Delovna akcija na Pečovniški koči

Slike iz delovne akcije
sobota, 30. marec 2024
VO

Peca

Slike iz pohoda I.
torek, 19. marec 2024
VO

Peca

Slike iz pohoda II.
torek, 19. marec 2024
VO

Leskovec

Slike iz pohoda
petek, 8. marec 2024
VO

Krk - Obzova

Slike iz pohoda
nedelja, 18. februar 2024
VO

Smrekovec

Slike iz pohoda
torek, 6. februar 2024
AO

Zimsko-ledni tabor AO Grmada (3. in 4. februar 2024)

Prvi konec tedna v februarju smo se člani grmadniškega podmladka spoznali s preživetvenimi tehnikami, brez katerih (se) pozimi nad gozdno mejo ne gre. Po mnenju vodje učnega tabora, spoštovanega alpinista Mateja Arla, je zima itak najlepši del gorniškega leta, čeprav tega letos še nismo uspeli zares preveriti.
Toda kdor išče, slej ali prej najde in tako smo le prišli na svoj račun – precej globoko v nekoč slovenskem gozdu smo namreč našli občudovanja vreden ledni slap skrivnostnega imena (pozna ga šef tečaja, ki ga je tudi izvohal). Sprva romantična stezica nas je na poti do cilja prav prijetno presenetila, tako da smo v kurikulum mimogrede vključili še pripravo in uporabo tirolske žičnice. Kakorkoli, ob vznožju slapu smo opravili prvi del tečaja in zavrtali nekaj lednih vijakov, preverili občutek za geometrijo ter se bolj ali manj uspešno trudili nadzirati svoje reflekse. Padajoči kosi ledu niso tako nikomur padli v oz. na oko, čeprav je nekajkrat le malo manjkalo.
Naslednja točka tečaja je bil Naravni park Dobrač, kjer smo se pridružili rekreativnim sankačem. Pouk zimskih tehnik je bil razdeljen na več postaj – na prvi smo se sankali varovani z vrvjo, na drugi varovani s cepinom, preizkusili pa smo se tudi v iskanju skritega zaklada in testiranju mase za snežake.
Sledil je obisk alpske arene v Beljaku, kjer smo vizualno občudovanje ledenih gmot nadgradili z njih ročnim obdelovanjem. Nadeli smo si dereze, zgrabili cepine, kot da nam gre za lubi život, spili pivo poguma, nato pa razbili, kar se je razbiti dalo. Izmučene, a potešene sta nas nato nahranila Vesna in Robi, za ostalo pa so poskrbele postelje v Gasthaus Bodenbauer-Podnar (ter slovenska industrija predelave hmelja).
Za Gospodov dan nam je ostala še tura na Palec, ki smo je lotili po ravno prav gajstni grapi. Kakor se nam »luknjačem« turni smučarji navadno rogajo pri takih vzponih, pa so bili tokrat oni tisti, ki so potegnili krajšo. Sestopiti je bilo treba še nekoliko bolj zavzeto, vendar nam je na koncu uspelo brez večjih težav ali sitnosti. Izvzemši (pre)visoke temperature in odjugo je bilo vreme krasno, tečajniki motivirani in hvaležni, profesorski zbor pa zadovoljen. Morda zgornje vrstice tega ne dajejo slutiti, vendar smo morali v izvedbo predstavljenega urnika vložiti precej fizičnih in mentalnih naporov, da snovi ne bi vzeli preveč zlahka.
Naj se v imenu vseh prisotnih tečajnikov na koncu iskreno zahvalim grmadniškim znalcem za njihov čas in požrtvovalnost. Vrnili jim bomo s samoiniciativnim ponavljanjem, predvsem pa vestnim upoštevanjem vseh varnostnih priporočil, ki veljajo v snegom pobeljenih gorah.
nedelja, 4. februar 2024
VO

Glinščica, Kokoš

Slike iz pohoda
nedelja, 21. januar 2024
VO

Vipota

Slike iz pohoda
nedelja, 14. januar 2024
AO

Tečaj drytoolinga Planina pri Sevnici 2023

V soboto so se naši tečajniki preizkusili v dry toolanju na Planini pri Sevnici v drytoolišču Mlake. Bojazni alpinistov in pripravnikov, da bo toolanje bedno in bo sledil velik osip, so tečajniki hitro "skrampali" v prah. Po ogrevanju na prečki je sledilo plezanje na toprope in simulacija lednega plezanja na lesenih deskah. Tečaj smo zaključili s pico in pivom. Hvala Perotu za vodenje in gostoljubje!
četrtek, 21. december 2023
VO

Zaključni izlet

Slike iz pohoda
nedelja, 17. december 2023
VO

Kopitnik

Slike iz pohoda
četrtek, 14. december 2023
AO

Martinov tabor v Vipavi 2023

Na Martinov vikend, 11. in 12. novembra, smo imeli tabor v Vipavi, kjer je bil poudarek na uvajanju tečajnikov v plezanje večraztežajnih smeri. 
Tabora se je udeležilo 11 tečajnikov, zaradi tega je bila pomoč naših izkušenejših članov več kot dobrodošla. Namreč zaradi njih je tabor potekal tekoče in tako so lahko vsi novi kandidati za člane našega odseka izkusili plezanje dolgih smeri.
Po končanem plezanju je sledila analiza dneva ter dogovor o planih za naslednji dan. Nato pa si nas je večina popestrila večer z obiskom lokalnega martinovanja v Vipavski kleti, kjer smo se še bolje spoznali.
V nedeljo smo ponovno formirali naveze ter do zgodnjega popoldneva ponovno okupirali stene nad Gradiščem, nato pa z novili izkušnjami odrinili proti domu.
Gašper
četrtek, 30. november 2023
VO

Martinov pohod Emino-Virštanj

Slike iz pohoda
nedelja, 12. november 2023
VO

Pohod po trških mejah Laškega

Slike iz pohoda
sreda, 8. november 2023
VO

Kočevski rog

Slike iz pohoda
nedelja, 29. oktober 2023
AO

Kondicijsko-spoznavna tura z novimi tečajniki (2023)

Kondicijsko-spoznavna tura z novimi tečajniki (2023)
Prvotni plan v Julijcih nam je odneslo poslabšanje vremena na zahodu, tako da je smo na brzino preklopili na plan B v lokalnih hribih. Podali smo se na Križevnik iz Robanovega Kota. Nanj smo se povzpeli mimo partizanske bolnišnice, sestopili pa čez Belšekovo planino pod steno Turnice.
Kot je že v navadi, je turo vodil Jager. Tako pri vzponu kot pri sestopu je držal konstanten tempo, ki ni dopuščal pretiranega ustavljanja za malico ipd. Kljub temu so tečajniki stisnili zobe in premagali vse prepreke brez večjega pritoževanja. Le tu in tam se je slišala kakšna pridušena kletvica ;)
Sledila je še večerja v Lučah, kjer so tečajniki enoglasno potrdili, da je bila izbira ture več kot primerna. Hvala Jagru za še eno lepo turo, ki se je sami verjetno ne bi lotili.
nedelja, 22. oktober 2023
Prikazano: 1 - 20 od 707 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije