Prikazano: 81 - 100 od 707 zapisov
PSV

Brnica

Slike iz pohoda
nedelja, 10. april 2022
PK

Delovna akcija na Pečovniški koči

Slike iz delovne akcije
sobota, 26. marec 2022
VO

Čičarija

Slike iz pohoda
petek, 25. marec 2022
AO

Turnosmučarski tabor

Za podaljšan vikend od 18.3. do 20.3. smo izvedli turnosmučarski tabor. 
Tradicionalno in vrhunsko organizacijo je izpeljal Matej Arl. V četrtek smo se napakirali in odpeljali proti nastanitvi Alpinest v Mariapfarr, Avstrija. Lahko naredimo dobro reklamo za apartmaje, saj smo bili res zadovoljni. Zvečer ob kapljici rdečega, smo naredili plan za prihodnje dni.
Izbrali smo turnosmučarske cilje: Preber, Felskarspitze, Grosse Kesselspitze in Hochalmspitze. Ture so uspele, težjih padcev ni bilo. Za dobro in z ljubeznijo začinjeno kuho je poskrbela naša Kety.

Udeleženci tabora:
Matej, Kety, Janja, Teja, Luka, Peter K., Mičo, Rudi, Gregor.
petek, 18. marec 2022
PD

Občni zbor

Slike iz občnega zbora
ponedeljek, 7. marec 2022

Pohod po Jurčičevi poti

Slike iz pohoda
nedelja, 6. marec 2022
VO

Kredarica

Slike iz pohoda
nedelja, 6. marec 2022

Smrekovec

Slike iz pohoda
nedelja, 6. februar 2022
VO

TEČAJ PLANINSKE ŠOLE - ZIMSKE RAZMERE

Slike iz tečaja
četrtek, 3. februar 2022
AO

Tečaj drajtulinga v Mlakah

V soboto (18.12.2021) je pod okriljem AO Grmada Celje potekal tečaj drajtulinga v Mlakah, ki ga je vodil Peter Robič.
Nekateri so se prvič spoznali s tem načinom plezanja, drugi pa so lahko pod budnim očesom izkušenih članov dodatno izpilili tehniko.
Po končanem tečaju smo bili veseli tudi vabila v Pravljični gozd na Planini pri Sevnici (https://www.facebook.com/pravljicni.gozd).
sobota, 18. december 2021
AO

Zaključek sezone 2020/2021

Za tako aktiven odsek kot je naš, se spodobi, da se ob koncu sezone skupaj še enkrat poveselimo ;)
Po jutranji kavici se nas je večina odpravila proti vrhu Raduhe. Eni na smučeh, drugi s krpljami, ta naj bolj zagrizen (Žiga) pa kar z gojzarji.
Glede na pozen štart in dane snežne razmere so na vrhu stali le smučarji. Tisti, ki smo pešačili, smo se pod vrhom obrnili; saj smo izračunali, da bi drugače zamudili hladno pivo in toplo večerjo.
Po večerji je sledil še tradicionalni sprejem novih članov, ki mu je predsedovala (vsaj na začetku) nasmejana/prijazna komisija :p
ponedeljek, 13. december 2021
VO

Velika planina

Slike iz pohoda
nedelja, 12. december 2021

Donačka gora

Slike s pohoda
ponedeljek, 8. november 2021
AO

Tabor Hohe Wand (15. - 17.10.2021)

Člani AO Grmada smo se odpravili na Tabor v Hohe Wand, v prelepo Regijo Hohe Wand, ki obsega kamnito tvorbo s prečudovito okolico, ki leži na gori Hohe Wand v Avstriji in je zaščitena kot naravni park. Nahaja se v Gutenštajnskih Alpah v deželi Spodnje Avstrije.
4 naveze, vsaka s svojimi cilji smo osvajali smeri, nabirali nova znanja in izkušnje. Miha G.  je bil deležem še posebnih užitkov, saj si je dneve popestril še s skoki s padalom.
Prijeten kamp pod kamnitimi formacijami nam je nudil prekrasna druženja v večernih urah ob kitari, zjutraj ob kavi, čaju in zajtrku...
V petek  smo se že dopoldan sončili v stenah Matej, Drejc, Monja, Katja ter Leon, Miha in Maja. Zvečer pa sta se nam pridružila še Tomo in Aleksander. Po sobotnem jutranjem nepričakovanem dežju, se je hitro pokazalo sonce in smo kmalu po zajtrku že uživali v stenah. Preplezali smo  nekaj čudovitih smeri v različnih navezah.
Sobotni večer smo si po vecerji popestrili s petjem ob spremljavi kitar, druženju, smehu in obujanju spominov iz dogodivščin. Hvala Tomotu, Aleksandru in Maji za koncert.
Nedeljsko jutro je bilo kar precej hladno, vendar nas je sonce že kaj hitro ogrelo, da smo splezali še vsak eno smer.
Pozno popoldan smo pospravili šotore, opremo, vmes ugotovili, da so v Matejevem avtu migrirale miške, ki so si veselo delale gnezda in spravljale zaloge hrane.
Po zaključni večerji v bližnji pizzeriji smo se vrnili proti domu.
Za zakljucek čudovitega vikenda naj dodam samo to, da ne rabimo veliko da se lahko imamo fajn. Podobni interesi, fajn družba in dobra volja je vse kar potrebujemo.
Vsekakor ponovimo.
četrtek, 4. november 2021
VO

Kapunar Kogel

Slike pohoda
sobota, 16. oktober 2021
MO

Delovna akcija markacistov na poti na Moličko planino

Slike v galeriji
sobota, 25. september 2021
MO

Delovna akcija markacistov na Poti XIV. divizije

Naša ekipa je urejala poti, osvežila markacije in risala nove ter postavila smerne table.
sobota, 11. september 2021
AO

Tabor Mangart (4.9. - 5.9.2021)

Za vikend smo se odpravili na plezalni tabor na Mangartsko sedlo. Večina se nas je zbrala na Koči na Mangartu v petek zvečer. Po začetnih težavah s potrdili o testiranju, smo na koncu vsi spali na toplem v koči.

V soboto zjutraj smo se polni navdušenja podali v stene. Nekaj navez se je podalo v zahodno steno Mangarta, kjer so nam bile najbolj zanimive smeri Jazbec (V/III-IV, 260 m), Jugozahodni raz (IV/II-III, 400 m), WM 06 (7a, 400 m). Smer Jazbec je od sobote tudi delno opremljena s klini, ker res niso hoteli ven, eden je bil kriv tudi za poškodovan prst.
Dve navezi sta se odpravili čez mejo v sosednjo Italijo in splezali smer Direttissima v Visoki polici (IV+/IV, 250 m).
Po celodnevnem plezanju je zvečer sledilo druženje. Jager nas je za rojstni dan počastil z domačim narezkom in pivom.

V nedeljo nas je zjutraj zbudil veter, ampak ker se ne damo, smo dan polno izkoristili s plezanjem.
V Malih Špicah smeri Buli, TDF, Na zdravje, Gemini. Nekateri smo v nedeljo splezali Jugozahodni raz, drugi pa so se odpravili na Vršič.

Super tabor, poln smeha, lepih spominov, novih zgodbic. Spet smo bogatejši za eno lepo plezalno izkušnjo.
sreda, 8. september 2021

Krvavica

Fotografije pohoda
nedelja, 5. september 2021
AO

Tabor Val Porcellizzo - Pizzo Badile (18. - 22.8. 2021)

Na planirani tabor v Val Pocelizzo smo se v okrnjeni zasedbi odpravili Gašper Kresnik, Teja Dobrina in Maja Dobrotinšek.
Pozno zvečer smo prispeli v Val di Mello, kjer sta nas pričakala Tadej Kračun in Leon Ramšak, ki sta bila na plezalnem "road tripu" že dober teden.
V četrtek smo v Val di Mello splezali Il Lamonne e le sue Placche (6a+, 260m). Pristop je bil kratek, smer pa zanimiva - začetni raztežaj tehnično dokaj zahteven in na moč, zgoraj pa lepe platke.
Po splezani smeri je sledil premik vseh 5-ih članov z enim avtom v Švico, saj smo si zadali cilj Piz Badile (3308m).
Po zaslugi domačina alpinista smo prvotni dostop do koče Sasc fura hüte skrajšali za dobro uro in pol. Gospod nas je povabil na kason "perkeca" in nas zapeljal najvišje možno po stari gozdni poti ter nas nato spremljal še cca pol ure od koder smo nadaljevali sami po stari poti do koče.
V petek smo zgodaj zjutraj dostopili do grebena Piz Badile. Formirali smo 2 navezi : Teja-Maja in Gašper-Leon-Tadej.
Zaradi slabih razmer v izbrani smeri moške naveze smo na koncu vsi dosegli vrh po Nordkante (5a+, 700m). Spremljalo nas je lepo vreme, odlična, kompaktna skala, navrtani detajli in štanti. Po zaključenem izplezavanju po grebenu je sledil še sestop po normalki na italijansko stran na kočo Gianetti, kjer smo prespali.
Gašper in Tadej sta v soboto preplezala še kombinacijo dveh smeri Vernanccia 6a in Icaro Picaro 6a+/6b v Porcellizzo Vorbau, ostali trije pa smo se vrnili v dolino in poskrbeli za logistiko vozil.
V nedeljo smo se po jutranji kavici odpravili proti domu bogatejši za kakšno izkušnjo več in nekateri starejši za eno leto.
ponedeljek, 30. avgust 2021
Prikazano: 81 - 100 od 707 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije