Prikazano: 261 - 280 od 713 zapisov
VO

Slovenska Istra 18. 2. 2017

sobota, 18. februar 2017
AO

Ledni tabor 2017

V petek zvečer se nas je pet grmadnikov odpravilo proti avstrijski štajerski z namenom plezat v soboto Nordostwand v Hochstubofen in v nedeljo nekaj v ledu. Na dostopu zjutraj nam jo je zagodla gosta megla zato smo zgrešili slap in šli po grapi levo od njega navzgor. Nad 2000m je bilo jasno in brez problemov smo prečili nazaj do grape, ki vodi na vrh. Pod grapo so smučke romale na nahrbtnike, mi pa smo »uživali« v strmem gaženju. Po grapi smo odsmučali do pod slapa in trije smo ga še splezali, dva turnosmučarska novinca pa sta odfajtala do avta in jo mahnila peš do kmetije, kjer smo bili nastanjeni. Po večerji smo se odločili, da gremo v nedeljo plezat desni Zwillingsfall, 150m, ki ponuja več linij plezanja - eni smo planirali WI4 drugi WI6. V nedeljo pod slapom je bilo takoj jasno, da težje linije niso splezljive in tudi lažje niso izgledale najbolje, zato smo vstopili v levi slap, ki je tudi ponudil kar pestro plezanje. Zvečer smo se kar fajn utrujeni a kljub temu zadovoljni z opravljenim vrnili domov.

LP Matej
sobota, 11. februar 2017

Smrekovec 5. 2. 2017

nedelja, 5. februar 2017
AO

Januar 2017

V spomin slapovom, ki se počasi že podirajo.

Letos so razmere bile res ta prave. Samo januarja smo v slapovih uradno preplezali 353 smeri; pa verjetno še kakšnega, ki ni vpisan.

sreda, 1. februar 2017
VO
AO

Tečaj lednega plezanja 2017

Ker so nas lani razmere in okoliščine prikrajšale za tečaj lednega plezanja, se letos nismo preveč obirali in smo se z lanskimi in letošnjimi tečajniki hitro podali v Logarsko dolino in okolico.
sobota, 14. januar 2017

Kum 1220 m

nedelja, 8. januar 2017
AO

Utrinki letošnje AŠ

Takole smo bili že kar pridni na terenu z letošnjimi tečajniki.
Malo pohodov, malo pristopov, malo sestopov. Pa spustov, dvigov in ostalih podvigov.
Nekaj že za nami, še več pred nami.

Tomo 

četrtek, 5. januar 2017
AO

December 2016

Arhiv decemberskih vzponov 2016.
nedelja, 1. januar 2017
AO

Proti potici VIII

Tradicionalni pohod je potekal v izredno lepem vremenu in še v lepšem vzdušju.
sobota, 31. december 2016
AO

Mala šola drajtulanja

Za uspešnejši začetek nove sezone smo združili moči AO Grmada Celje in AO Matica Celje (obiskala nas je tudi kolegica iz ŠAO Velenje). Zbralo se nas je preko 20.
Pod vodstvom Petra Robiča, iz AO Grmada, smo izvedli malo šolo drajtulanja, kjer smo se lahko vsi preizkusili v "praskanju po skali".
Udeleženci smo bili zadovoljni in se strinjali, da je podoben dogodek treba čim prej ponoviti!
nedelja, 11. december 2016
AO

Celjska smer in trio adijo

Smo šli malo pogledat. malo zaradi firbca pa malo da dobimo po p....,kot smo si potihoma tudi želeli in seveda želeno dobili :) razmere od oh in eh. detajl suh in krušljiv, rahlo leden mestoma, snega malo kar ga pa je pa je betonšek :) je pa spet ena izkušnja več. 
četrtek, 8. december 2016
AO

Zaključek 2016

Na lepo sobotno jutro (3.12.2016) smo se zbrali na Okrešlju, da jo pred zasluženim zaključkom uspešne sezone, skupaj mahnemo na Rinke.
sobota, 3. december 2016
AO

JESENSKA PAKLENICA

ponedeljek, 7. november 2016
VO

PRISTOVŠKI STORŽIČ

sobota, 15. oktober 2016
AO

Tabor Kamniška Bistrica / Zbor alpinistov

Prejšni vikend smo izvedli plezalni tabor v Kamniški Bistrici ter se zvečer udeležili še podelitve diplom PeRotu in Mateji. Glede na ne najboljšo vremensko napoved smo se samo štirje podali plezat v Staničev vrh in sploh ni bilo tako slabo (samo tri od štirih je zeblo). Zvečer pa se nam je na podelitvi pridružila še Jasna. 

Matej 

  

torek, 11. oktober 2016
VO

17. KOSTANJEV POHOD IN PIKNIK

nedelja, 9. oktober 2016

DONAČKA GORA

nedelja, 2. oktober 2016
AO

Tabor na Klemenči jami

Glede na čudovito napoved vremena se je že v naprej vedelo, da bo plezanje prava poslastica v stenah nad Jamo. Tako smo se nekateri že v petek odpravili na jamo prenočit, da se zbudimo bližje našim plezalnim ciljem. Čeprav se je, tako kot po navadi, ta strateška poteza razblinila, saj ob dobri družbi, čudovitem ambientu in pivu mize nikakor ne želiš zapustiti (pre)hitro. PeRo in Mateja sta se že v petek zvečer ogrela v Krofički, ostali pa smo kovali načrte za soboto. Tako sva se z Miranom podala v lepo kombinacijo smeri Delfin-Zmaj, Mitja in Matej v Ogrin-Omersa, Peter in Mateja pa z Gregatom in Jernejem v lepe smeri, ki jih ponuja stena Krofičke.

Po uspešno zaključenem plezanju smo si ob pivu pripovedovali kaj vse smo doživeli v smereh in se dogovarjali za nedeljo. Jaz sem žal moral tabor zapustiti že v soboto zvečer, ampak z zelo lepo smerjo v nahrbtniku. Ostal sem še toliko, da so se formirale naveze za naslednji dan.  Matej in Mateja sta se odločila za Herletovo v Ojstrici, PeRo in Šumi pa za Brankino in Garfilda v Krofički. S tem smo zaokrožili plezalni tabor na Jami.

Gašper

petek, 16. september 2016
VO
Prikazano: 261 - 280 od 713 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije