Prikazano: 261 - 280 od 676 zapisov
VO

REDNA LETNA SKUPŠČINA

petek, 4. marec 2016
AO

Po slapove v ITALIJO

V torek in sredo smo plezali slapove v Italiji. Jaz sem že bil tam, Tomo, Jager, PeRo in Mateja pa so prišli v torek zvečer in smo šli še ponoči splezat slap Sunntaplotz pri Toblachu. Ker smo vsi razen Tomota slap poznali že od lani, smo bili hitro čez. V sredo zjutraj smo se (potem, ko so me najprej pozabili pobrati) odpeljali v Colfosco. V lepem in ne premrzlem vremenu (razen za Matejo) smo splezali slapove Schwert des Damokles, Nur fur Wenige in Welle auf Welle. Ambient okoliških gora je zelo lep, gora nasproti slapov Sass da Ciampac pa nas je vse spominjala na Tofano di Rozes. Malo naprej od teh slapov so še štirje drugi, ki pa smo si jih pustili za naslednjič. 

Matej

četrtek, 25. februar 2016

SMREKOVEC

nedelja, 7. februar 2016
AO

Galerija decemberskih vzponov

petek, 1. januar 2016
AO

ZAKLJUČEK 2015

V soboto, 5.12.2015 smo se zbrali na koči na Klemenči Jami pod Ojstrico. Nekateri so pred zaključkom opravili vzpon na Krofičko, ostali pa smo zvečer prišli na uradni del s sprejemom novih članov, kateremu je sledilo prijetno druženje, ples in petje...
ponedeljek, 14. december 2015
VO

PLEŠIVEC

sobota, 12. december 2015

MRZLICA 1122 m

nedelja, 6. december 2015

ORLICA 626 m

nedelja, 15. november 2015
AO

Tabor Vipava

Prvi novemberski vikend smo izvedli že nekoliko pozabljeni Martinov plezalni tabor v Gradiški Turi pri Vipavi.
Na taboru so se naši letošnji tečajniki prvič srečali s steno, kot tudi z marsikom od nas.
V soboto je bilo prisotnih kar 18 udeležencev AOG.
V kičastem sončnem vremenu smo naplezali kar nekaj lepih smeri, ter aktivnosti zaključili s pokušino novega letnika sladkega Vipavčka.
Vse je uspelo; vreme, plezanje, družba, pokušina novih vin, kot tudi imitacija višinske bolezni, ki sta jo letos izvedla tečajnik in mlajši pripravnik lanske generacije.
 
Bravo vsem!!
 
Tomo 
petek, 13. november 2015
VO

PO OBRONKIH SEMIČA

nedelja, 8. november 2015
AO

Paklenica

Kot že veleva tradicija, smo se tudi letos konec oktobra odpravili proti jugu v Paklenico. Sončka tokrat ni primanjkovalo, tako da nas je 13 članov odseka uživalo v odlični pakleniški skali in obmorskem ambientu. Več pa naj povejo slike...

četrtek, 5. november 2015
AO

Kondicijska tura AŠ

Na lepo jesensko nedeljo smo se z letošnjimi tečajniki odpravili na prvo kondicijsko turo.
Začeli smo na Podvežaku, ter se nato preko Korošice povzpeli na Ojstrico.
Vzpon smo nazaj grede zalili z litrom vina, s katerim nas je na Korošici za zaključek sezone pogostila oskrbnica Mojca.
Nato smo se prek Petkovih njiv, Dedca, Vodotočnika in Deske vrnili nazaj.
Tečajniki so se super odrezali. Doživeli pa smo vse, od toplega sončka, grde sive megle, snega, požleda, mrzlega vetra, lepih razgledov ...
Skratka, v hribih je lepo, pa naj bo še kdaj tako.
 
Tomo
torek, 20. oktober 2015
VO

ROGLA

nedelja, 4. oktober 2015
AO

Tabor KSA 11.-13.9.

Pretekli konec tedna smo izvedli plezalni tabor v KSA in sicer v Klemenči peči, Planjavi in Staničevem vrhu. Tabora se je udeležilo 9 članov, več pa v slikah...


petek, 18. september 2015

KAŠNA PLANINA

nedelja, 6. september 2015
AO

Zermatt 2015

Za nami je uspešno izveden Visokogorski tabor v Švicarskem Zermattu.
 
V osrčje Evropskih alp se nas je v petek, 21.avgusta podalo 11 članov Grmade.
Po celodnevni vožnji prek Italijanskih ravnin in preko prelaza Simplonpass smo v večernih urah prispeli v Švicarsko mestece Tasch v dolini Mattertal, na višini 1400 m.
Da nam je pot hitreje minila sem ekipi spet malo natežil z mojimi geografsko- zgodovinskimi predavanji. Zvečer smo s pomočjo prijaznih Švicarskih uslužbencev (beri naših iz bivše Juge) uredili vse potrebne konekte, ter se prijetno namestili v originalni leseni švicarski kočki v kampu, kjer smo bivali naslednje dni. 
Naslednje jutro smo vstali zgodaj, se odpeljali v Zermatt, ujeli prvo žičnico, ter se iz jutranje temačnosti globoke doline dvignili kvišku med bleščeče velikane Centralnih Alp.
S platoja KleinMatterhorn 3883m (najvišji razgledni plato v Alpah), se nam je odprl veličasti razgled. V jutranjem soncu so okoli nas bleščali kvišku Matterhorn, Breithorn, Pollux, Castor, Liskamm, Weishorn, Combin, Dent Herens, Dent Blanche, vse do Mont Blanca, Gran Paradisa in celo Ecrinsa v Daufineji. Nirvana za vsakega gornika. 
Pod vtisom in na krilih tega prečudovitega razgleda smo se nato podali vsak na svojo turo.
Večja skupina: Pero, Mateja, Jager, Jasna, David, Tilen in Jernej so krenili proti Castorju in par ur kasneje tudi pritopili na njegov 4228 m visoki vrh.
Trojka Tomo, Matjaž in Štefi, pa smo najprej opravili pristop na 4164 m visoki Breithorn (gužva), nato pa sva se z Matjažem povzpela še na Westzwilligejoch 4100 m, med glavami Breithorna.
Razmere na pristopih so bile odlične, bilo pa je precej odprtih ledeniških razpok, zaradi predhodnega vročega poletja.
Po opravljenih turah smo se potem z žičnico spustili nazaj v Zermatt in se odpeljali v naš kamp, ter dan končali v družabnem vzdušju ob pivu.
V nedeljo pa nas je žal presenetila slabša vremenska napoved, kot smo prej predvidevali, tako, da smo bili primorani spremeniti prvotne plane.
Namesto na Domhutte in kasneje v ponedeljek na goro Dom 4545 m, smo se v nedeljo povzpeli na kočo Taschhutte 2701m, sestopili in se nato v ponedeljek odpeljali proti domu.
Nismo šli na Dom, ampak na dom :)).
Tak je blo, za nami je in glavno, da smo vsi lepo veseli nazaj doma.

Eni sicer bolj, drugi manj hribovsko potešeni. Za tiste, ki so bili prvič v visokogorju lepa izkušnja ledeniškega ambienta, za tiste, ki se pa znova in znova vračamo tja gor pa novi naboj in nova želja po še.

Tomo 

sreda, 2. september 2015
VO

TRIGLAV 2015

sobota, 15. avgust 2015
AO

Tabor DOLOMITI

V tretjem poizkusu nam je letos uspelo izpeljati tabor v Cortini. Kljub slabši vremenski napovedi so se štirje odpravili v četrtek popoldan, Tomo je bil že tam, pet pa nas je šlo v petek zjutraj. Ko smo postavili šotore, smo se odpravili na prelaz Falzarego. Porazdelili smo se v naveze in odšli vsak pod svojo smer, kjer pa nas je na prvih štantih pregnal dež, ki je tekel v potokih čez steno. Ko je prenehalo deževati se je skala hitro posušila, zato smo šli nazaj in splezali smeri. Četrtkovo ekipo pa je dež zmočil visoko v steni TofanediRozes. V soboto smo plezali nad in pod Falzaregom ter v CinqueTorri. Čez dan je vreme zdržalo, po vrnitvi v kamp pa se je za kratek čas razbesnela nevihta, ki pa razen reševanja Tomotove ponjave ni povzročila večjih težav, tako da smo potem, ko je le še dež padal, skuhali večerjo in se družili ob pijači. V nedeljo zjutraj pospravimo šotore in se odločimo za plezanje v CinqueTorri, kombi ekipa pa v LastoidiFormin nad PassoGiau. V lepem vremenu plezanje hitro mine in tako na parkirišču naredimo kratko analizo ter se odpravimo domov.

Povzamem lahko, da je kljub ne najboljši vremenski napovedi tabor uspel v prijetni družbi in predvsem pozitivni energiji, ki je vladala. Udeležilo se ga je 10 plezalcev in pridružena članica, tako da smo splezali kar nekaj smeri in se vsi srečno vrnili domov. Bili smo navdušeni nad kakovostjo skale (predvsem kako hitro se posuši) in dolomitskim ambientom. Kako je izgledalo pa v galeriji...

Matej

nedelja, 2. avgust 2015

KOROŠICA - Kocbekov dom 1808 m

nedelja, 2. avgust 2015
Prikazano: 261 - 280 od 676 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije