Prikazano: 121 - 140 od 712 zapisov
MO

Nove smerne table na Žerdonerjevi poti

Utečena ekipa PD Grmada Celje je postavila nove smerne table na Žerdonerjevi poti med Velikim Slomnikom in Homom.
sobota, 7. november 2020
MO

Nadaljevanje del na Mrzlo goro

Tokrat je naša ekipa popravljala obstoječa varovala in načrtovala popravila na poti iz Okrešlja.
petek, 6. november 2020
MO

Delovna akcija na poti Matkov škaf - Mrzla gora

Naša ekipa je danes na poti Matkov škaf - Mrzla gora popravila obstoječa varovala in opravila popis del za nova varovala.
nedelja, 25. oktober 2020
AO

Spoznavno-kondicijska tura z novimi tečajniki 2020/2021

Po Ovčji poti okoli Raduhe in po Herletovi poti na vrh Raduhe.

Letošnjo turo je na svoja pleča prevzel načelnik Matej Arl. Koroška kri ga je gnala na področje Raduhe, da se je vsaj malo nadihal zraka rojstne pokrajine.
Zjutraj smo se zapeljali do parkišiča pod Kočo na Loki in mimo nje do sedla Durce. Sledil je sput proti Grohotu in do vstopa v plezalno pot na Raduho, kjer smo zavili na Ovčjo pot. Le-ta nas je popeljala pod stenami Raduhe mimo bivaka Planika do Herletove poti, po kateri smo se vzpeli proti vrhu Raduhe. Malo po vrhom smo se priključili planinski poti od Snežne jame. Na vrhu smo nazdravili s kavico in se spustili nazaj do Koče na Loki, kjer smo si privoščili štruklje in razne osvežilne pijače.

Po poti je načelnik razkazal bolj in manj znane smeri v stenah Raduhe. Ob borbi z rušjem, poplezavanju po skrotju in grebenčkih ter iskanju prehodov pa so tečajniki na lastni koži izkusili kako včasih izgledajo pristopi/sestopi smeri.

Hvala načelniku za zanimivo in poučno turo.
sobota, 10. oktober 2020
PD

Kostanjev pohod

Slike iz pohoda
sobota, 10. oktober 2020

Bukovica

Slike iz pohoda po obronkih Celja
nedelja, 4. oktober 2020
VO

Stol in Vajnež

Slike iz pohoda
nedelja, 20. september 2020
AO

Raziskovanje Karnijskih Alp (5. - 6.9.2020)

Na četrtkovem sestanku, je padel predlog za plezalni vikend na neobljudeni gori Creta Grauzaria.

V petek zvečer smo se zbrali (Matej, Andrej, Gašper, Klemen, Robi, Žiga, Janja in Teja) na koči Rifugio Grauzaria, ki leži na 1250m nmv. Koča je lepo izhodišče za omenjeno steno, saj ponudi z le 15 minutnim dostopom.

Izbrali smo dve smeri, ki se v drugi polovici srečata za tri raztežaje. Nasmejani obrazi ob srečanju v steni so kar žareli, nato pa smo jo vsak po svoji smeri mahnili proti vrhu. Na vrhu je sledil pozdrav soncu, nato pa previden sestop proti koči.

Soboto smo zaključili ob dobri večerji, nekateri pivu, drugi čaju in klepetu z zabavnim gospodarjem koče. Spominjali smo se izgubljenega čevlja in si pripovedovali odlične zgodbe.

V nedeljo smo izbrali krajše smeri, saj napoved ni bila najboljša.

Vikend je minil, kot bi trenil. Plezalnih ciljev imamo še veliko, zato upamo na še več sončnih dni, pred koncem poletno/jesenske sezone.

Ekipa :)
Sobotni vzponi:
  • Bizzarro - Simonetti VI-/V 500m (Gašper Kresnik in Klemen Plesec)
  • Gilberti Soravito IV 500m (Andrej Palir-Matej Arl, Teja Dobrina-Janja Mlakar, Robi Palir-Žiga Lukanc)
Nedeljsko poplezavanje:
  • Cjanos 6a+ 150m (Gašper Kresnik-Teja Dobrina)
  • Spigolo Sha 5c 100m (Matej Arl-Janja Mlakar, Andrej Palir-Klemen Plesec)
četrtek, 10. september 2020

Partizanski vrh / Sveta planina

Slike iz pohoda po obronkih Celja
nedelja, 6. september 2020
VO

Rodica - Črna prst

PD Grmada je zopet premaknila meje lepega in zabavnega na svojih izletih. Toliko lepote, veselja in smeha pa že dolgo ne.
Včeraj smo se po programu odpravili na pot preko planine Suha, na Rodico, nadaljevali na Črno prst in zaključili na Orožnovi koči. Sliši se enostavno, se pa v tem podatku skriva preko 17 km hoje, 10 ur, v glavnem po grebenu od Rodice do Črne prsti.
Lepo, lepo....
BT
Fotografije: Dada Lamut + BT
sobota, 8. avgust 2020

Veliki vrh

Danes v "lepem deževnem vremenu" (lahko tudi brez narekovaja) s planine Ravne na Veliki vrh (Veža) in Veliko Zelenico. Grmadnikom vreme seveda ni bilo kos, zato so markacisti spotoma opravili tudi kontrolo markacij in smernih tabel, ki jih, kot je znano, na tem območju obnavlja in vzdržuje naše društvo.
Ne pozabimo: Veliki vrh je prvi dvatisočak, za katerega markacije in table skrbi PD Grmada.
Pa še novica: Na Velikem vrhu je v skrinjici nov žig. Prekrasen odtis nam da v Dnevnik s Slovenske planinske poti.....
BT
sobota, 8. avgust 2020

Velika planina 5. 7. 2020

Skupina, ki je hodila mimo kapele Marije Snežne, gostišča Zeleni rob, na Gradišče, po grebenu do Domžalskega doma in nazaj do izhodišča za Ušivcem.

Foto: Bojan Leskovšek
ponedeljek, 6. julij 2020
VO

Krasji Vrh 20. 6. 2020

Fotografije: Metka Feldin, Robi Koritnik, Edi Anderluh in Jure Rovere

nedelja, 21. junij 2020
AO

Alphubel 18.6-20.6.2020

V četrtek so se Tomo, Dejan, Klemen, Bojan, Anej in Katja odpravili proti Švici, saj so imeli že petek prost in načrtovan vzpon na Alphubel. Ostalih sedem Arl&co. pa smo se na pot podali v petek ob 1 zjutraj. Po 9 urah vožnje smo prišli do parkirišča 2300m, ki je bilo tudi naše izhodišče do koče Taschhutte 2701m. Sledilo je druženje in priprava na naslednji dan, medtem, ko so se Tomo&co. borili proti Alphublu. Nestrpno smo jih čakali v koči, saj nas je zanimalo kakšno je stanje. Okrog 19 ure zvečer pa veselje ob prihodu na kočo. Pot so imeli zelo naporno, saj jim je turo oteževalo vreme in novo zapadli sneg. Katji in Tomu je kljub vsemu uspelo osvojiti vrh Alphubla. Zavedali smo se, da sta nam naredila levji delež, saj sta nam celotno pot zgazila. Še enkrat hvala : ) Po druženju pa smo se tisti, ki nas je vse to še čakalo odpravili spat. Budilka je zvonila ob 3:45 in po zeloo bogatem zajtrku (ki seveda to ni bil), smo se ob 4:50 odpravili proti vrhu. Po 1500m in cca. 6 urah nas je vseh 7 osvojilo vrh. Veselje je bilo nepopisno, razgledi pa nepozabni. Nam je bilo vreme malo bolj naklonjeno, brezvetrje in sonce, ob povratku pa nas je spremljala tudi megla. Povratek do koče nam je vzel še cca. 3 ure. Naslednji dan pa eni domov, drugi v Zermatt. Skratka vikend smo izkoristili kar se da maksimalno. Zaključek: super vikend v dobri družbi. P.s. Švicarji edino ne vedo, kaj pomeni orng jest : )
četrtek, 18. junij 2020
PD

Grmadniki na kupu 7. junija 2020

Velik kup Grmadnikov, mladih, manj mladih je okupiralo Pečovniško kočo z okolico z vsemi prizorišči družabnih iger, ki so klasika na ta dan že nekaj let.
Lepo vreme, na novo urejena okolica koče, dobra družba, hrana, pijača in seveda postrežba, skratka vse, kar k takemu dnevu sodi, je bilo na vrhuncu.

Tekst: Bojan Trkaj
Foto: Bojan Trkaj, Bojan Leskovšek in Robi Koritnik
ponedeljek, 8. junij 2020

Zadnje priprave na srečanje Grmadniki na kupu

Za piko na i je poskrbel odsek za varstvo gorske narave

V četrtek 28. 5. 2020 so naše članice in člani izvedli še zadnja dela pred srečanjem Grmadniki na kupu. Opravili so košnjo, pograbili listje in travo, očistili cvetlično-zeliščni park Lilija plevela in druga dela.
nedelja, 31. maj 2020
PK

Obnovitvena dela pri Pečovniški koči

Uigrana ekipa nadaljuje z delom

Naše članice in člani so v soboto 23. 5. 2020 v celodnevni delovni akciji pri Pečovniški koči popravili dotrajane mize, postavili novo ograjo pred paviljonom, impregnirali tla in stene paviljona ter urejali poti od Pečovniške koče proti Srebotniku.
četrtek, 28. maj 2020
MO

Začetek obnovitvenih del na Žerdonerjevi poti

PD Grmada je novi skrbnik poti

Foto: Davorka Lamut in Robi Koritnik
ponedeljek, 25. maj 2020
PD

REDNA LETNA SKUPŠČINA

Fotografije

REDNA LETNA SKUPŠČINA PD GRMADA CELJE

/ delegati - zbor članov /

Dom na Svetini

06. marec 2020

foto: Željko in Davorka Lamut
petek, 6. marec 2020

VELIKI SLOMNIK 609 m / namesto DOBROVLJE /

Pohod po OBRONKIH CELJA

namesto DOBROVLJE / zaradi slabe vremenske napovedi / vzpon

na VELIKI SLOMNIK 609 m.

01. marec 2020

foto: Bojan Trkaj
nedelja, 1. marec 2020
Prikazano: 121 - 140 od 712 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije