sobota, 24. junij 2023

Pohod državnosti

V okvirju 32. celjskega zelenega maratona državnosti bo potekal tudi pohod na treh trasah, na 7 km, 10 km in 12 km. Poti so speljane po Anskem vrhu do Košnice in preko Polul v Mestni park Celje. Pohod orgnizira Društvo maratoncev in pohodnikov.


Klikni na fotografijo za povečavo ...
  • Datum: 24. 6. 2023 08:30
  • Lokacija: Mestni park


OPIS TRASE POHODA

 

Štart pohoda je v Mestnem parku.

Zelena in Rumena trasa sta od začetka speljani skupaj. Prvi kilometer je speljan po ravnini do Meškotovega vodnjaka, kjer trasa zavije v gozd in po obronku gozda poteka po odcepa na Anski vrh.

Po dveh kilometrih se trasi ločita.

Zelena trasa poteka na Anski vrh, kjer po dveh in pol kilometrih doseže vrh na 420 m nadmorske višine. Potem pa se trasa spusti do Gozdne hiše in vodi navzdol do srčne poti. Po štirih kilometrih trasa zavije desno na asfaltno cesto in se naprej spušča potem pa dviguje. Pot je speljana mimo cerkve do razglednega stolpa, ki ga dosežemo na petem kilometru.

Od razglednega stolpa pot vodi navzdol proti Polulam, do slaščičarne Vanilija. Tukaj se lahko spočijete, ker imate do cilja v parku samo še en kilometer.

Rumena trasa se po dveh kilometrih odcepi in vodi proti strelišču, kjer skrene proti zgornjim Liscam, se nekoliko spusti in vodi naprej po strmi cesti potem pa po gozdni poti na vrh Košnice, ki ga doseže na četrtem kilometru poti. Pot je potem speljana 500 metrov po asfaltni cesti, potem pa zopet 500 metrov po gozdni poti. Po krajši hoji po asfaltu se spustimo do Gozdne hiše, kjer se trasa zopet združi z zeleno traso.

Rdeča trasa se prične na četrtem kilometru, na vrhu Košnice kjer zavijemo desno in se pričnemo dvigovati proti vrhu Homa. Pot se dviguje en kilometer proti zahodu, potem pa se trasa obrne proti vrhu Homa, ki ima višino 560 metrov. Potem pa se prične trasa strmo spuščati in vodi nazaj na izhodišče na vrhu Košnice in vodi naprej po rumeni trasi do zelene trase in do cilja.


Košutica

Košutica

sobota, 30. september 2023

Izlet je prestavljen na 30. 9. 2023, prijave se ponovno zbirajo do četrtka 28. 9. 2023.

Vabilo na pohod

RAZPIS | Plezalni tabor Zasavje 2023 – plezanje z orodji

RAZPIS | Plezalni tabor Zasavje 2023 – plezanje z orodji

četrtek, 28. september 2023

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira plezalni tabor, ki bo potekal od sobote, 14. oktobra 2023, do nedelje, 15. oktobra 2023, v zasavskih plezališčih za plezanje z orodji.

Lisca

Lisca

sobota, 23. september 2023

Vabilo na pohod mladinskega odseka

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja