ponedeljek, 12. december 2011

Peru 2012

PERU 2012

Odprava Cordillera Blanca 2012


Klikni na fotografijo za povečavo ...

 

V AO Grmada Celje nameravamo v letu 2012, organizirati alpinistično odpravo v južnoameriške Ande. Natančneje v Cordillero Blanco, ki se nahaja v Peruju.

Cilj odprave je osvojiti vrhove nekaterih šest tisočakov tega območja, kot tudi splezati kakšno težjo smer. Priprave načrtov odprave so v teku.

Cordillera Blanca, je gorska veriga, ki leži na severu Peruja. Skupaj s Cordillero Negro sestavlja območje Callejon de Huaylas. Pokrajina z dolinami, rekami, jezeri, nad katerimi se dvigujejo beli vrhovi Andov. Praktično celo območje kordiljere je pod zaščito nacionalnega parka Huascaran, ki mu pravijo tudi » raj belih vrhov«. Park zajema 16 šest tisočakov, 17 vrhov višjih od 5500m, 663 ledenikov, 269 jezer, 42 rek, ...Prebivalci so večinoma indijanci, ki skupaj z naravo sestavljajo celostno podobo območja.

Ker je območje turistično zelo zanimivo in primerno tudi za lažje trekinge, kjer se lahko dosežejo višine preko 4000, oz. 5000 m, je možno odpravo razširiti na celotno PD Grmada. Tako, da bi v njej sodelovali tudi ostali člani PD Grmada.

 

Okvirne informacije:

Termin: 25. 6.- 15. 7 (okvirni datumi). Za planince možen tudi krajši termin, npr. 10, 15 dni.

Vrste aktivnosti: alpinizem, trekking, pohodništvo, turizem

Cena: 2000 € (okvirno, za krajši termin in ob ugodnih avio kartah tudi manj) Cena je precej odvisna od avio kart, cene v Peruju pa so na splošno nižje, kot pri nas.

Prijave: Zbiramo na sedežu društva (trgovina IGLU šport) do 14. 01 2012.

Sestanek: Prvi informativni sestanek bo po končanem zbiranju prijav, nakar se bodo morali interesenti z plačilom prvega obroka odločiti o resnosti sodelovanja v odpravi.

 


Predsednik PD Grmada:                                                               Načelnik AO Grmada:

Franc Šinko                                                                              Tomo VidenšekObnovitvena dela pri Pečovniški koči

Obnovitvena dela pri Pečovniški koči

četrtek, 28. maj 2020

Uigrana ekipa nadaljuje z delom

Glasovanje za naj planinsko pot 2020

Glasovanje za naj planinsko pot 2020

sreda, 27. maj 2020


Odprto je glasovanje za naj planinsko pot (akcija Zavarovalnice Triglav v okviru projekta očistimo naše gore). Objavljen je seznam poti, za katere lahko glasujete. Pot, ki bo izbrana, bo prejela sredstva za obnovo v letošnjem letu.

Vabilo na planinsko srečanje Grmadniki na kupu

Vabilo na planinsko srečanje Grmadniki na kupu

torek, 26. maj 2020

Nedelja 7. 6. 2020

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja