Naša Gorniška sekcija

znak-gorniska.gifGorniška sekcija je bila ustanovljena februarja 2003. Nimamo nekega fiksiranega članstva, a hodi na vnaprej pripravljene ture od 3 do 10 planincev, ki želijo nekaj več.

Naš namen ni iskanje težav, temveč ponuditi naprednejšim planincem alternativo modnim turam. Planinsko društvo mora skrbeti za interese večine članov, kar ti potrdijo z množično udeležbo planinskih izletov. Mnogi so takšni, ki jih zanima še kaj dodatnega. Gorniška sekcija tem planincem omogoča, da se pridružijo na alternativni turi, ki poteka vzporedno s planinskim izletom.

Alternativa klasikam

Mnogi člani društva ste že bili na gorah, katere so cilj naših izletov. Mogoče bi radi poleg obstoječega izleta videli in spoznali še kaj dodatnega. Ni lepšega, kot izkoristiti udoben prevoz in prehoditi predel visokogorja, ki ni turistično atraktiven (beri: ni žigov veznih poti), a je na drug način bližje romantičenmu pionirstvu in predvsem naravi.

Samostojne gorniške ture

Gorniške ture niso klasični planinski izleti, vsled česar kakopak ni moč izbaviti ustreznega razpisa. Samostojne ture so pravzaprav dogovorjeno druženje, kjer je vodja ture zgolj osebek, ki pozna potek in cilj ture. Načeloma bosta letno dva takšna izleta v manj znane predele, ki so zaradi svoje izjemne lepote izredno zanimivi.


Prijava za člane

Socialna omrežja

Iskanje