ponedeljek, 13. avgust 2007

Taborjenje v dolini Soče

 Grmadniki smo se tudi letos, kot že veliko let do sedaj podali na taborjenje v dolino Soče, točneje v vasico Soča.

 

glej slike


Klikni na fotografijo za povečavo ...

 

Toliko let že zahajamo tja, da nam je postal ta prijeten kraj že drugi dom. Letošnje leto nam je bilo naklonjeno celo vreme. Dežja je bilo le za vzorec, tudi nevihte, ki so se razdivjale nad  Slovenijo se nas niso dotaknile.

Poleg tega, da smo se pošteno razvedrili, nakopali v ledeni Soči in dodobra najedli taborniškega »pasulja« in vampov, smo seveda izpolnili kar nekaj planinskih želja.

Po skupinicah smo osvajali bolj in manj težavne cilje. Nekaj nas je obiskalo Kanin, dom Petra Skalarja, odšli smo na Jalovec, Krn, Krnska jezera, obiskali Zadnjo Trento, osvojili Briceljk, Razor in Prisank, tudi kolesarili smo in si ogledali kulturne zanimivosti.

Obiskali smo tudi prijazne planšarje na Idrski planini pod Matajurjem. K njim zahajamo že kar nekaj let in vedno znova smo prijetno presenečeni nad njihovo gostoljubnostjo in prijaznostjo. Tokrat so nam dekleta s planšarije pripravile njihovo lokalno specialiteto, čompe z ocvirki in sirom. Verjemite, da našemu navdušenju ni bilo konca. Prav gotovo jih bomo prihodnje leto spet obiskali.

Tabora se nas je skupaj udeležilo več kot trideset. Vsi smo si obljubili, da se prihodnje leto snidemo na istem mestu in v prijetni družbi, ob mirnih večerih podoživimo dogajanja preteklih let in pripravimo načrte za nove dogodivščine.

Davorka Lamut

PS
Fotografski navdušenci, pošljite kakšno fotko za objavo na spletu. Avtor in ime fotke žaželjen.

Soča pod vasjo Soča

Davorka Lamut

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja