Prikazano: 381 - 400 od 684 zapisov

Cvetlični park Lilija

torek, 7. maj 2013
AO

Prvomajska Paklenica 2013

Kot se za prvomajske praznike spodobi, nas je nekaj odletelo v južne kraje, natančneje v Paklenico. Preplezali smo kar nekaj smeri, med njimi tudi veliko klasik v steni Anića kuka, ki je ena od najimpozantnejših v tem delu evrope.
nedelja, 5. maj 2013
VO

POHOD PO POTEH CELJSKIH GROFOV / 2013

sobota, 13. april 2013

Pečice

Prvi "pomladni" obronki:-))

nedelja, 7. april 2013
VO

Velikonočni pohod

Pa smo na Velikonočni ponedeljek osvojili še eno Grmado - Grmado pri Vurbergu
ponedeljek, 1. april 2013
AO

Turna smuka 2013

Letošnjo zimo je zaznamovalo neprestano sneženje, ki pa je ustvarilo idealne pogoje za turno smuko. Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj. 

Za vas fotografirala Matej in Cimi. 

nedelja, 24. marec 2013
VO
VO

Žumberačka Gora

Pravi zimski pohod v sosednji Hrvaški.
torek, 19. marec 2013

Graška gora

nedelja, 3. marec 2013
AO

Ledene dogodivščine 2013

Čeprav so bile ledne razmere vse prej kot dobre, smo jih pa dobro izkoristili...
sreda, 27. februar 2013
AO

Bivakiranje 2013

V soboto, 23. 2. 2013, smo v sklopu alpinistične šole organizirali bivakiranje v zimskih razmerah. Bivakiranje je vodil naš alpinistični inštruktor Iztok Ivakič. Glede na vremenske razmere, ki so nas to zimo že kar nekajkrat pustile na cedilu, smo se odločili noč preživeti kar na bližnjem Gozdniku. Bivakiranje je kljub veliki obilici snega popestrila še ena snežna pošiljka, ki pa nam je povzročala kar nemalo nevšečnosti, a hkrati dobro izkušnjo.
sobota, 23. februar 2013
AO

Ledni tečaj v Logarski dolini

V nedeljo, 17.2.2013, smo po temeljitem premisleku, zaradi letošnjih neugodnih razmer, izvedli ledni tečaj v okviru alpinistične šole, ki se je na koncu izkazal za zelo dobro potezo. Tečaj je, ob pomoči načelnika in "starih mačkov", vodil naš bodoči inštruktor Branko Škornik. Veliko smo se naučili in kar je najpomembnejše - naučeno snov preizkusili v plezanju zaledenelih slapov.
ponedeljek, 18. februar 2013
VO

TRSTELJ NA KRASU

sobota, 16. februar 2013
AO

Nemška in Trojka v Dolgem hrbtu

Ta teden je Tadej splezal Nemško smer z Rokom Kurinčičem (Soški AO), in  Teranovo s Trojko z Blažem Kramerjem (AAO). V teh turbolentnih vremenskih pogojih so našli dobre razmere za odlične vzpone.  
nedelja, 3. februar 2013
AO

Ojstrc (Hochobir)

Želja po hribih je bila velika, prav tako tudi nevarnost pred snežnimi plazovi. Tako se je skupinica odločila da gre naredit gaz na Ojstrc (Hochobir). Na nogah so imeli takšne in drugačne nastavke (smuči, big footke, krplje...).

Foto: Erik Žunec

nedelja, 3. februar 2013
VO

Zimska planinska šola

Letošnja zimska planinska šola je potekala v obliki ture na Tovsti vrh. Že nekaj dni prej smo se dobili na informativnem sestanku, ker smo se dogovorili glede opreme in v obliki pogovora "obdelali" osnove varnega gibanja v gorah pozimi (nevarnosti v gorah - preventiva in ukrepi).

V soboto 19.01.2013 se nas je zbralo 23 na parkirišču pred Gasilskim domom v Zagradu kjer smo začeli s turo. Med potjo smo izdelali snežni profil ter preverili trdnost snežne oddeje po norveški metodi. Pod Tovstim vrhom pa smo vadili hojo z derezami in cepinom, zaustavljanje padca s cepinom v vseh položajih, uporabo lavinske žolne, sonde in lopate.

sobota, 19. januar 2013
AO

Zimska

Marko je nekaj tečajnikov in mlajših pripravnikov peljal v dopoldansko grapo v Mrzli gori. (Mimogrede prva znana plezalca Dopoldanske grape sta naš Iztok Ivakič - Foto in Franci Čanžek.) Imeli so se prav fino in bi deleili vtise še z nami. Za slovo od tokratne sezone škripovčka bom priložil še nekaj slik iz Teranove smeri v Dolgem Hrbtu in iz Petega žrela v Storžiču, da bo en lep zimski happy mix.

Foto: Matej Arl, Andrej Cimerlajt, Branko Antolovič

sobota, 12. januar 2013
AO

Veliki vrh v Košuti

Kar nekaj naših članov se je na lepo nedeljo odpravilo proti Velikemu vrhu v Košuti. Nastale so zelo lepe slikce, ki so res vredne ogleda.

nedelja, 6. januar 2013

Rifnik

Sprehodili smo se daleč v zgodovino:-)
nedelja, 6. januar 2013
Prikazano: 381 - 400 od 684 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije