Prikazano: 421 - 440 od 684 zapisov
AO

Artesonraju

Naša mala odpravica je uspešno osvojila še zadnji načrtovan šesttisočak Artesonraju v Peruju. Po JV flanki sta se na vrh povzpela Tomo in Jager. Nekaj fotoutrinkov pred njunim prihodom.
nedelja, 15. julij 2012
AO

Toclaraju

Tomo in Branč Jager sta se še slikovno javila iz Južne Amerike. Poslala sta par fotk iz Ishince in vzpona na Toclaraju. V tej vročini kar malce osvežijo...
nedelja, 8. julij 2012

Veliki vrh 2110 m

nedelja, 1. julij 2012
VO

Kepa

Odličen uvod v planinsko sezono visokogorja.

sobota, 16. junij 2012
AO

Barre des Ecrins

Vse je šlo po planu! Vse je bilo planirano! (po francosko)
30-minutna zamuda na startu in 10-urna vožnja po ravninski Italiji, kjer Gašper še nikoli ni videl sonca. Noč na parkirišču ob koči Refuge Cezanne (1874 m), kjer nas zjutraj ogledujejo lačni gamsi. Fotosešn s svizcem na poti do ledenika Glacier Blanc, ki ni zavil čokolade, pač pa je prav nesramno zahteval svoje plačilo za poziranje in Mitju iz rok izpulil kos kruha.
Pot po ledeniku mimo koče Refuge du Glacier Blanc (2542 m) do našega prenočišča Refuge des Ecrins (3175 m), ko Mateja utruja višinsko-sladkorna slabost in pri koči pa nas vse s svojo siesto okuži Tomo. Nekateri potem siesto podaljšamo v martinčkanje na soncu, Gašper in Mirko preverita smučarsko opremo na bližnjem snežišču, neumorna Tomo in Jager pa nabirata kondicijo na Pic de Neige Cordier (3614 m). Za večerjo nam simpatična dekleta pripravijo okusno (tradicionalno francosko) jed – kuskus s svinjino in curryem in siti (in nekateri tudi spočitih pogledov) zaspimo. Noč je vetrovna, ura prehitro zvoni tri in zajtrk je slab (»Pa kaj mislijo, da gremo na Celjsko kočo, al kaj?« se jezi Gašper, dokler ga Tomo ne potegne v dirko s Francozi in mu poide sapa). Ja, tako se pripeti, da Mirko na poti izgubi derezo (tudi njemu ni jasno, kako se je to zgodilo) in se v iskanju vrne ponjo. Tomo in Gašper ga čakata, ostali pa lepo v Brančevem vodstvu krenemo vrhu Dome du Neige (4015 m) naproti. Že pred ciljem pa se ponovno srečamo (Tomo se je tako naspidiral v čakanju – Cela Francija nas bo prehitela – da je z Gašperjem in Mirkotom po celem snegu prigazil do nas). Na vrhu pa se povsem nepričakovano izkažem jaz. Če sem prej strumno sledila tempu, brez pritoževanj nosila nahrbtnik, se veliko pogovarjala le sama s seboj, na vrhu pokažem svojo madam plat - Gašper mi postreže s čajem, Tomo mi popravi derezo, Mitja in Branč pa me preuredita v navezi. Nekaj se nas vrača peš (Branč, Matej, jaz), drugi z bordom (Gašper) ali smučmi (Mirko) in cepinom! v roki, Tomo in Mitja pa se zapodita proti vrhu. Pot v dolino zaznamuje Gašperjevo cirkuško prevračanje z bordom in Matejevo nanovo vzniklo sovraštvo do kavk (te gospe so namreč zakrivile strašen zločin nad njegovo prtljago, ki jo je pustil pri hiši – postregle so si s sendviči, mu naokrog raztresle oblačila, odnesle vrečko za plezalni pas). Za naprej vsem priporočam, da ne hranite kavk v Matejevi bližini. In seveda vprašanje: Zakaj nam ni Tomo dal ključev od kombija, da bi se lahko preoblekli, najedli, spočili? Do kože premočena in do ušes nasmejana pa nas Mitja in Tomo tako ne pustita dolgo čakati.
In kot bi trenil smo na poti domov. Pica – Italija, po Franciji sprašujemo za najbližjo picerijo, se ponoči pogovarjamo A je tvoj ati mizar? ...
Če tako plezaš po Franciji, je velika sreča to, da se lahko vedno narediš Francoza in vsega pač ne poveš.
četrtek, 14. junij 2012
AO

Grossglockner

V sklopu priprav na odpravo sta Tomo in Jager obiskala severno stran Grossglocknerja. Splezala sta Berglerrine in SZ greben do vrha. 
sobota, 26. maj 2012
VO

Bjelolasica

Izredno lep in zanimiv izlet, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Lahko bi ga poimenovali »Po sledeh medveda«, saj smo kar nekaj časa sledili kosmatinčevim sledem.

Več

sobota, 19. maj 2012
AO

Paklenica 2012

četrtek, 26. april 2012

POHOD PO POTEH CELJSKIH GROFOV

sobota, 14. april 2012
VO

Zasavska Sveta gora 01.04.2012

nedelja, 1. april 2012
AO

Gradiška tura

Za začetek kopne sezone smo šli malce pogledat v Vipavo, natančneje v ostenje Gradiške ture.

nedelja, 25. marec 2012
AO

Vršič 2012

Kot že nekaj let do sedaj smo tudi letos organizirali zimski tabor na Vršiču. Naleteli smo na precej toplo vreme zato smo v soboto opravili lepo kondicijsko turo na Prisojnik, v nedeljo pa smo zavili proti Grebencu male Mojstrovke, eni z smučmi drugi peš. Tomo je pripravil kar nekaj slik.
nedelja, 4. marec 2012

Limbarska gora 773 m

nedelja, 4. marec 2012
AO

Zimsko Bivakiranje

V preteklem vikendu smo uspešno opravili tečaj v okviru AŠ na temo bivakiranje. Tečaja se je udeležilo 22 članov. Tečaj se je odvijal na planini Grohat pod Raduho.

Tečaj je bil pripravljen za nivo znanja tečajnika oz. osebe z malo izskušnjami v gorah v zimskih razmerah. Zaradi vremenske napovedi in snežnih razmer smo tečaj prestavili iz planirane Korošice na planino Grohat, kar se je na koncu izkazalo za pravilno odločitev. Omeniti pa je potrebno tudi, da sta prvič skupaj bivakirala AO Grmada in AO Celje Matica. Namen je bil, da se tečajniki med seboj spoznate in tudi skupaj v bodoče sodelujete na tečajih, taborih in pozneje samostojnih alpinističnih turah.

Zahvala za dobro voljo ter potrpežljivost, ter vsem tečajnikom za dobro družbo in nasmeh.

Vodja tečaja:
Rok Dečman , AI
sobota, 25. februar 2012
VO

Peca

01_1_1_1.JPG Pohod na Peco je bil izveden kljub malo slabši vremenski napovedi
sobota, 11. februar 2012

Smrekovec 2012

smr02_1.jpgLetošnji zimski pohod Dušana Krajca je bil res ZIMSKI:-)

nedelja, 5. februar 2012
AO

Zimski tečaj

nedelja, 15. januar 2012
Prikazano: 421 - 440 od 684 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Največ ogledov galerije